Siirry sisältöön

Alasjärven ja Risson Petäjässuon luontokohteiden kulkureittejä parannettiin

Julkaistu 22.12.2020 14.32

Vuodenvaihteen vapaat ovat oivaa aikaa tutustua kaupunkimme luontoon. Uusimmat reittien parannustoimet on tehty Alasjärven ja Risson Petäjässuon luontokohteissa. Alasjärven pohjoispuolella kulkeva kostea ja juurakkoinen polku on sorastettu ja Petäjässuolle on rakennettu pitkospuita.

 Alasjärven sorastettua polkua
 

Alasjärven sorastettua polkua

Alasjärven pääsee nyt kiertämään hyvin. Sorastettu polku kulkee suurimmaksi osaksi alueella, joka on tarkoitus rauhoittaa luonnonsuojelualueeksi Tampereen kaupungin luonnonsuojeluohjelman 2012-2020 mukaisesti. Sorastuksella helpotetaan kulkua ja ehkäistään jatkuvasti kasvavasta virkistyskäytöstä johtuvaa polkujen leventymistä ja maaperän kulumista.

Myös Rissossa sijaitsevan Petäjässuon alueen kuljettavuutta parannettiin rakentamalla pitkospuita. Petäjässuokin kuuluu luonnonsuojeluohjelman mukaisiin rauhoitettaviin alueisiin. Pitkospuilla pyritään ennalta ehkäisemään niin ikään herkän luontokohteen kulumista. Huomioithan, ettet kulje alueelle talojen piha-alueiden läpi tai vasta rakenteilla olevalta kevyen liikenteen väylältä. Alueelle pääsee kulkemaan helpommin, kun Rissonkadun jatke ja kävely- ja pyörätie valmistuvat.

Kohteiden kunnostuksen tilasi Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö ja toteutti Ekokumppanit Oy.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
sähköposti [email protected]