Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki myöntää erityisavustusta avustusyhteisöille koronasta aiheutuviin taloushaasteisiin

Julkaistu 18.12.2020 8.47

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti avata nopealla aikataululla erityisavustushaun avustusyhteisöille, joiden taloudellista asemaa koronapandemia on tänä vuonna merkittävästi vaikeuttanut. Haku erityisavustuksille alkaa 18.12. ja päättyy 22.12.2020 klo 12. Avustusten saajat päätetään sivistys- ja kulttuurilautakunnan ylimääräisessä kokouksessa 30.12.2020.

Koronatilanteen poikkeusolot ja rajoitukset ovat aiheuttaneet taloudellisia haasteita kulttuurialalle ja Tampereen kaupungin avustusyhteisöille. Taloudellisten vaikutusten suuruus vaihtelee hyvin paljon riippuen muun muassa toiminnan rahoituspohjasta, sopeuttamismahdollisuuksista sekä saaduista avustuksista ja tuista kuten vuokrahelpotuksista.

Sivistyspalvelujen palvelualueen taloudellinen tulos on toteutumassa ennusteen perusteella vuoden 2020 talousarviota parempana.

- Talousennusteen perusteella on mahdollista jakaa avustuksia yhteisöille, joiden toiminta on merkittävästi vaikeutunut koronan takia. Lautakunta päätti myöntää hakemusten perusteella 300 000 euroa harkinnanvaraisina yleisavustuksina lautakunnan avustusyhteisöille, joilla koronapandemian aiheuttamat taloudelliset haasteet ovat merkittävät ja uhkaavat toiminnan jatkuvuutta, apulaispormestari Johanna Loukaskorpi sanoo.

Avustusta voivat hakea ne Tampereen kaupungin avustusyhteisöt, jotka ovat saaneet sivistys- ja kulttuurilautakunnan toiminta- tai kumppanuusavustusta vuosien 2019-2020 aikana. Avustuksen tarkoituksena on paikallisen yhdistystoiminnan ja taidelaitosten toiminnan jatkumisen turvaaminen Tampereella. Avustusta voidaan myöntää ajalla 1.3. – 31.12.2020 syntyneiden tulonmenetysten korvaamiseksi, jotka johtuvat koronapandemiasta aiheutuneista poikkeusolosuhteista ja toiminnan rajoituksista.

Avustamisen edellytyksenä on, että hakijalle on koronapandemiasta aiheutunut yllättävä maksuvalmiuden puute, joka uhkaa toiminnan jatkumista. Avustamisen edellytyksenä on myös, että hakija on tehnyt sopeuttavia toimenpiteitä toiminnan turvaamiseksi eikä sille ole myönnetty samaan tarkoitukseen valtionavustusta loppuvuonna 2020.

Tiedotetta muokattu 22.12.2020: Avustusten saajat päätetään sivistys- ja kulttuurilautakunnan ylimääräisessä kokouksessa 30.12.2020.


Lisätietoja

Suunnittelija
Susanna Lundström
puhelin 040 355 8745
sähköposti [email protected]

Suunnittelupäällikkö
Mika Vuori
puhelin 040 806 3132
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki