Siirry sisältöön

Omaolossa voi nyt varata ajan koronatestiin ja asioida lapsen puolesta

Julkaistu 17.12.2020 11.40

Tampereen kaupunki on avannut Omaoloon sähköisen ajanvarauksen koronatestiin. Nyt tamperelaiset ja orivesiläiset pääsevät varaamaan ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Myös 1 - 14-vuotiaan lapsen puolesta voi asioida Omaolossa.

Epäiletkö koronavirustartuntaa? Tee oirearvio Omaolossa.
 

– Jos oireet ovat lieviä, enää ei tarvitse odottaa, että hoitaja katsoo oirearvion ja tekee lähetteen testiin vaan ajan pääsee varamaan heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Palvelu toimii mihin vuorokauden aikaan tahansa, kertoo projektipäällikkö Essi Lönnqvist Tampereen kaupungilta.

Jos oireet tai muut riskitekijät vaativat tarkempaa tutkimusta tai vastaanotolla käyntiä, ohjeistaa Omaolo ajan varaamisen sijaan soittamaan terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023.

Myös lapsen puolesta voi asioida Omaolossa

Omaolo on nopein reitti varata aika koronatestiin myös lapselle, sillä nyt huoltaja voi asioida 1–14-vuotiaan lapsensa puolesta Omaolossa. Samalla asiointikerralla pystyy täyttämään sekä oman että lapsen koronavirusoirearvion – ja Tampereella ja Orivedellä varaamaan tarvittaessa myös testiajan.

Koronatestiajan varaaminen sekä lapsen puolesta-asioiminen vaativat vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Omaolo-palvelu löytyy osoitteesta Ulkoinen linkkiomaolo.fi .

Koronavirustartuntaa epäilevä voi myös soittaa terveyspalveluihin. Terveyspalvelujen neuvonnan numero 03 10023 ja 03 5657 0023 on auki vuoden jokaisena päivänä klo 7–22. Terveyspalvelujen neuvonnan ollessa kiinni voi soittaa Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden).


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Essi Lönnqvist
puhelin 040 806 3192
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala