Siirry sisältöön

Hiedanrantaan haetaan saunatonttuja

Julkaistu 11.12.2020 10.01

Lähtisitkö ystäviesi kanssa luotsaamaan Hiedanrantaan unelmienne yhteisöllistä saunaa ja tapahtumapaikkaa? Hiedanrannan Kehitys Oy etsii aktiivista ryhmää pyörittämään Hiedanrannan yhteisöllisen saunan toimintaa. Tarjolla on tuhannen euron toiminta-avustus, saunapuita ja tukea alkuun pääsemiseen.

Puinen saunarakennus tehdasalueen edustalla.
 

Vuodenvaihteessa Hiedanrannan rakennukset ja maa-alueet Lielahden kartanon lähiympäristöä lukuun ottamatta kaupungilta Hiedanrannan Kehitys Oy:n omistukseen. Samalla kaupungin omistamalle yhtiölle siirtyy sauna pukuhuoneineen ja tapahtumalavoineen. Toistaiseksi saunatoimintaa on koordinoinut yhteistyössä kaupunki, saunayhteisö ja Hiedanrannan toimijat. Nyt haetaan pysyvämpää joukkoa useammaksi vuodeksi.

Hiedanrantaan toivotaan omalaatuista, kansalaislähtöistä ja pysyvää saunakulttuuria. Haettavan saunaporukan kanssa solmitaan sopimus alueen käytöstä ja tapahtumien järjestämisestä. Käytännössä haetaan yhdistystä, joka osaa hoitaa taloutensa ja luoda toimivat saunan käytännöt yleisine vuoroineen.

Sauna löytyy kartanon ja Tehtaan välistä, rouhean ainutlaatuisesta ympäristöstä. Lavalla on järjestetty tapahtumia, kuten keikkoja, elokuvanäytös ja sirkusta. Ympäristöön on suunniteltu istutuksia ja pergoloita, joita voi kehittää edelleen. Saunan toimintaa aiemmin järjestelleet ovat lupautuneet mukaan ensimmäiseen tapaamiseen jakamaan kokemuksiaan ja auttamaan matkaan.

Vapaamuotoisia hakemuksia Hiedanrannan yhteisöllisiksi saunatontuiksi otetaan vastaan 15.1. saakka ja päätöksestä ilmoitetaan tammikuun lopussa.


Lisätietoja

Hiedanrannan Kehitys Oy
Toimitusjohtaja
Mikko Leinonen
puhelin 050 520 0395
sähköposti [email protected]

Hiedanrannan kulttuuri
Koordinaattori
Meiju Mertanen
puhelin 044 431 4931
sähköposti [email protected]


Teksti Matti Huhta

Kuvat Laura Vanzo / Visit Tampere