Siirry sisältöön

Hervannassa kunnostetaan Ahvenispuiston leikkipaikka - anna palautetta suunnitelmasta

Julkaistu 4.12.2020 9.36

Hervannan keskustassa kunnostetaan suosittu Ahvenispuiston leikkipaikka. Puistoon on tulossa monipuolisia monen lapsen leikkivälineitä sekä petankkikenttä ja pingispöytä. Suunnitelma on nähtävänä 4.–18.12.2020 verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat ja puistossa Valtaraitin puoleisen portin lähellä sekä palvelupiste Frenckellissä, Frenckellinaukio 2 B.

Leikkipaikka sijaitsee aivan Hervannan keskustassa Ahvenispuistossa Valtaraitin varrella, Hervannan vapaa-aikatalon ja kirkon naapurissa. Leikkipaikan lähellä on Ahvenispuiston ympäröimä Ahvenisjärvi.

Uusiin välineisiin mahtuu leikkimään useampi lapsi

Aidatun leikkipaikan puurunkoiset leikkivälineet ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Leikkipaikka on kovassa käytössä, joten sinne on valittu kestävät ja monipuoliset uudet välineet, joissa pystyy leikkimään samanaikaisesti useampi lapsi.

Uudessa keinutelineessä on neljä kumilautaistuinta, kaksi turvaistuinta ja pesäkeinu. Keinutelineen yhteyteen tulee karuselli. Pienten lasten leikkeihin on valittu hiekkalaatikko, kahden liukumäen tuplatorni, jousikeinu ja kolmen istuimen keinulauta. Isommille lapsille soveltuu monitoimiteline, jossa voi kiipeillä, liukua ja oleskella. Myös torniköysirata sopii isommille lapsille. Tasapainoiluvälineessä voi olla yhtä aikaa useampi käyttäjä. Leikkipaikan länsireunassa on kunnostettu Mobilus-väline, joka säilytetään.

Leikkivälineiden turva-alueiden pintamateriaalina käytetään erivärisiä hiekkatekonurmia. Keskikäytävällä käytetään orgaanista seosainetta sitomaan kivituhkapintaa, jotta esteetön kulku ja huolto on helpompaa.

Puistossa voi pelata petankkia ja pingistä

Leikkipaikan keskivaiheilla kulkevan poikittaiskäytävän reunaan tehdään kivituhkapintainen petankkikenttä. Aidatun leikkialueen viereen tekonurmipinnalle tulee pingispöytä. Leikkipaikalta poistetaan nykyinen betonikivistä tehty shakkiruudukko ja pensasryhmät.

Leikkipaikan hyväkuntoinen metallielementtiaita säilytetään, mutta kaikki portit uusitaan. Myös nykyiset hyväkuntoiset penkit ja roska-astiat säilytetään. Käytävien varsille asennetaan uusia penkkejä, ja kaikki valaisimet uusitaan. Leikkipaikan vieressä olevaa puustoa harvennetaan.

Ahvenispuiston kunnostamista esitetään toteutettavaksi vuonna 2021.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin 050 413 1911