Siirry sisältöön

Tiukat koronarajoitukset käyttöön Tampereella 2. - 21.12.

Julkaistu 30.11.2020 11.43

Pirkanmaalla koronatilanne on mennyt viime viikon aikana huonompaan suuntaan, joten Tampereen kaupungin palveluissa otetaan käyttöön alueellisen koronaohjausryhmän antamat uudet suositukset tiukemmista rajoituksista. Rajoitukset tulevat voimaan 2.12. ja kestävät 21.12. asti.

Naisella on maski kasvoillaan ja vieressä teksti
 

Kaikki kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan 2. - 21.12. Myös koulujen ja päiväkotien sisätilojen iltakäyttö keskeytetään 2. - 21.12. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti.

Kaupungin sisätiloissa kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan 10 hengen rajaa 21.12. asti.

Kaikki kaupungin uimahallit, nuorisotilat, kulttuuritilat ja museot suljetaan yleisöltä 2. - 21.12.

Kaupungin kirjastoissa tarjotaan ainoastaan rajattua palvelua siten, että kirjastoista voi noutaa varattuja lainoja 2.- 21.12. Muu oleskelu kirjastotiloissa ei ole sallittua. Kirjastoissa asioidessa suositellaan maskien käyttöä.

Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi päättyy tai opetusta siirretään etäopetukseksi 2. - 21.12.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla mukaan lukien päiväkodit, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset ja toimistotyöt. Myös kaupungin palveluissa asioiville suositellaan maskien käyttöä. Etätyötä tehdään kaikissa kaupungin tehtävissä, joissa se on mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Tarpeetonta matkustamista vältetään erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin eli tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin seudulle.

Perusopetus sekä toisen asteen opetus jatkuvat Tampereella lähiopetuksena. Sekä oppilaat että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita. Toisella asteella käytetään kasvomaskeja.

Tiukemmat koronarajoitukset otetaan käyttöön, koska Pirkanmaa on lähellä siirtymistä leviämisvaiheeseen. Pirkanmaalla on olemassa realistinen uhka terveydenhuollon ylikuormittumisesta.


Lisätietoja

Riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja
Jouni Perttula
puhelin 040 196 6512
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi