Siirry sisältöön

30 km/h -nopeusrajoitusehdotuksia esitellään videoilla

Julkaistu 30.11.2020 11.35

Härmälän ja Multisillan sekä Hervannan ja Vuoreksen suunnan alueiden 30 km/h aluenopeusrajoituksen suunnittelu on edennyt karttakyselyjen jälkeen. Koronatilanteen vuoksi ei yleisötilaisuutta järjestetä, sen sijaan ehdotuksia esitellään videolla.

kuva: liikennemerkki 30 km/h
 

Kunkin aluekokonaisuuden videoesittelyissä kerrotaan asukaskyselyn tuloksista ja esitellään yhdyskuntalautakuntaan valmisteltu nopeusrajoitusehdotus. Videon lopussa on yhteystiedot mahdollisten kysymysten ja palautteiden lähettämiseen. Videot ovat katsottavissa 30.11.-13.12.2020 verkossa sivulla www.tampere.fi/liikenneturvallisuus .

Videoilla esiteltävät alueet:

  • Härmälän video: Hatanpään, Härmälän, Rantaperkiön ja Rautaharkon alueet
  • Multisillan video: Lahdesjärven, Lakalaivan, Multisillan, Peltolammin ja Sarankulman alueet
  • Hervannan video: Hervannan, Hervantajärven ja Ruskon alueet
  • Vuoreksen video: Vuoreksen alue

Tampereen asuinalueiden 30 km/h aluenopeusrajoitukset otetaan käyttöön vaiheittain vuoteen 2021 mennessä asuinalueille laadittujen tarkempien suunnitelmien perusteella. Asukkaat ovat voineet ottaa kantaa alustaviin nopeusrajoitusehdotuksiin vastaamalla karttakyselyihin netissä. Uusi aluenopeusrajoitus on tullut jo voimaan suuressa osassa Tamperetta.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917