Siirry sisältöön

Pyynikin palloiluhalli aiotaan perusparantaa

Julkaistu 19.11.2020 18.30

Pyynikin palloiluhallin perusparannuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 19.11.2020. Pyynikillä Ammattikoulunkadulla sijaitseva palloiluhalli on valmistunut vuonna 1975 ja sen on suunnitellut arkkitehti Pentti Turunen. Halli on lentopallon, koripallon, nyrkkeilyn ja muiden sisäliikuntalajien kansallinen ja kansainvälinen tapahtumapaikka.

Suunnitelman mukaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2022, jolloin peruskorjattu palloiluhalli voitaisiin ottaa käyttöön elokuussa 2023. Halli ei ole käytössä rakennustöiden aikana, vaan toiminta siirtyy rakentamisen ajaksi Kauppi Sport Centeriin ja Tesoman palloiluhalliin.

Pyynikin palloiluhalli aiotaan perusparantaa vastaamaan nykyaikaista käyttöä. Kuntoselvityksien mukaan rakennuksen ulkorunko, sisätilat ja piha-alue edellyttävät rakenteellisia korjaustoimenpiteitä. Lisäksi rakennukseen aiotaan tehdä toiminnallisia parannuksia. Suunnittelussa kiinnitetään huomiota tilojen hyvään äänenvaimennukseen, huoneakustiikkaan ja ergonomiaan. Myös tilojen esteettömyyttä liikuntaesteisten sekä kuulo- ja näkövammaisten kannalta kohennetaan. Myös rakennuksen piha-alue kunnostetaan.

Pyynikin palloiluhallin katsomossa on istumapaikkoja yhteensä noin 1 573. Aitiopaikkoja tehdään perusparannuksen yhteydessä 20. Sarjatason otteluissa on paikkoja noin 1 000 henkilölle. Salin lisäksi rakennuksessa on myös kuntosali, kahvila ja kokoustiloja. Perusparannuksen kustannusarvio on reilut 6 miljoonaa euroa.

Kokouksessa lautakunta lisäsi päätökseen ponnen, että liikuntatiloja käyttävät toimijat osallistetaan hyvissä ajoin valmistelijoiden toimesta heitä koskevien muutosten valmisteluun Tampereen kaupungin osallisuus- ja yhteisöllisyysmallin mukaisesti.


Lisätietoja

Liikunta- ja nuorisojohtaja
Pekka P. Paavola
puhelin 050 554 5831
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki