Siirry sisältöön

Tampereen kaupungilta 11 500 euron avustus Tohlopin luisteluradalle

Julkaistu 19.11.2020 18.36

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti marraskuun kokouksessaan myöntää 11 500 euron avustuksen Tohlopin luisteluradan auraamiseen ja kunnossapitämiseen talvikautena 2020-21. Retkiluistelu on suosittu ulkoilu- ja liikuntamuoto, jonka kustannukset ovat suhteellisen pienet ja hyvinvointi- sekä ympäristövaikutukset positiivisia.

Tohlopin retkiluistelurata on noin 3,3 kilometriä pitkä ja 8 metriä leveä. Radalla on myös 600 metrin välilenkki. Tohlopissa on luisteltu jo viitenä talvena. Viime talvena radalla luisteli viikonloppuisin noin 1 800 henkilöä päivässä, arkipäivien kävijämääriä ei ole tilastoitu. Haastavista sääolosuhteista huolimatta luistelukausi kesti noin 100 päivää.

Kaupungin avustuksella mahdollistetaan radan toteuttaminen ja avoinna pitäminen. Radan kunnossapitovastuu on avustuksen saajalla, joka myös vastaa radan käyttöturvallisuudesta.

Näsijärven retkiluisteluradan avustuksesta on aiempina vuosina päätetty elinvoima- ja osaamislautakunnassa erityisesti matkailun kehittämisnäkökulmasta. Kokouksessa lautakunta lisäsi päätökseen toivomusponnen, että tulevaisuudessa retkiluisteluratojen aurausavustukset siirretään rahoitettavaksi yhdeltä palvelualueelta. Avustusten keskittäminen tukisi nykyistä paremmin toiminnan tasapuolista edistämistä eri puolella Tamperetta sekä matkailun mutta myös kuntalaisten hyväksi.


Lisätietoja

Sivistyspalvelujen johtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki