Siirry sisältöön

Tampere kuuden finalistin joukossa arvostetussa Smart City Award -kilpailussa - voitto meni Shangaihin, Kiinaan

Julkaistu 18.11.2020 16.00

Tampereen kaupunki pääsi kuuden parhaan joukkoon arvostetussa Smart City Award -kilpailussa. Tiukan kisan voitto meni tällä kertaa Shanghaihin, Kiinaan. Palkinto myönnetään kaupungille, joka on kehittänyt erityisen laajan ja asukkaat huomioivan strategian, jossa yhdistyvät erilaiset projektit, aloitteet ja toimintaperiaatteet.

Ihmisiä Tammerkosken alajuoksulla kesäpäivänä
 

World Smart City Awards on arvostettu kansainvälinen kilpailu, jolla tuodaan esille edistyksellisiä projekteja, ideoita ja strategioita, jotka tekevät kaupungeista ympäri maailmaa elävämpiä, kestävämpiä ja taloudellisesti kannattavampia. Vuonna 2020 ehdotuksia saatiin 46 maasta seitsemään eri kategoriaan. Tampere oli tänä vuonna ainoa mukana ollut pohjoismainen kaupunki. Kilpailua isännöi Barcelonassa järjestettävä vuosittainen messu- ja konferenssitapahtuma Smart City Expo.

Tampereen ehdotus keskittyi Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekarttaan, joka on kaupungin laaja-alainen ilmasto-ohjelma. Ilmastotyötä tukevat ilmastobudjetti ja erilaiset yhteistyön muodot, kuten Tampereen seudun ilmastokumppanuustoiminta yrityksille ja yhdistyksille sekä asukkaille suunnattu Ilmastosankari-kampanja.

– Olemme todella otettuja ja ylpeitä finaalipaikasta. Tampereella on runsaasti älykaupunkikehittämiseen liittyviä vahvuuksia ja arvostamme sitä, että olemme nyt saaneet tunnustusta kestävän kehityksen asiantuntijuudellemme. Nyt meillä on mahdollisuus näyttää maailmalle, mitä olemme oppineet ja kokeneet, kertoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta

Erityistä ilmasto-ohjelman työstämisessä on ollut laaja osallistuminen, toimenpiteiden vaikutusten eli päästöjen ja kustannusten arviointi sekä toimeenpanon ja seurannan suunnittelu ja toteuttaminen.

Kaupungin ilmasto-ohjelman tiekartta keskittyy pääosin kaupunkiorganisaation toimenpiteisiin, mutta hiilineutraaliuden saavuttaminen edellyttää yhteistyötä myös yritysten, yhdistysten, yliopistojen, asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

– Työtä on tehty pitkään ja perusteellisesti. Olemme todella otettuja tästä finaalipaikasta ja suurimmat kiitokset kuuluvat kaupungin eri yksiköille, toimijoille, yrityksille ja kaupunkilaisille, jotka ovat sitoutuneet viemään suunnitelman käytäntöön. Onnittelemme myös tämän vuoden voittajaa, iloitsee kehityspäällikkö Laura Inha Tampereen kaupungilta.

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.


Lisätietoja

Kehityspäällikkö
Laura Inha
puhelin 040 801 6035
sähköposti [email protected]

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]


Teksti Anni Ylinen

Kuvat Laura Vanzo / Visit Tampere