Siirry sisältöön

Niemenrantaan uusi pienvenesatama- työ alkaa suojaverhon asennuksella ja aallonmurtajan rakentamisella

Julkaistu 10.11.2020 11.27

Niemenrantaan rakennetaan uusi pienvenesatama Halkoniemen sataman edustalle. Rakentaminen aloitetaan marraskuun puolivälissä suojaverhon asentamisella Näsijärveen Niemenrannan ja Halkoniemen sataman välille.

Niemenrannan sataman täyttötyö kartalla
 

Suojaverhon asennus liittyy sataman rantatäytön ja aallonmurtajapenkereen rakentamiseen. Suojaverholla estetään rakentamisesta aiheutuva veden samentuminen työalueen ulkopuolella. Suojaverhon ompelu, kellukkeiden asennus ja muu valmistelu tehdään maa-alueella. Varsinainen suojaverhon ja betoniankkureiden asennus toteutetaan lautalta sekä kaivinkone- että sukellustyönä.

Vesiliikenneyhteys Halkoniemen satamaan katkeaa ensi kevääseen saakka

Suojaverhon asennus valmistuu marraskuun aikana, jolloin vesiliikenneyhteys Halkoniemen satamaan kokonaan katkeaa. Valmis suojaverho merkitään poijuilla ja varoitusmerkeillä. Suojaverhon asennuksen aikana on veneilijöiden noudatettava erityistä varovaisuutta työalueella liikkuessaan. Suojaverho poistetaan ennen veneilykauden alkua viimeistään 1.5.2021 mennessä. Suojaverhourakan pääurakoitsijana toimii Pimara Oy.

Suojaverhon asentamisen jälkeen aloitetaan rantatäytön ja aallonmurtajapenkereen rakentaminen sekä ruoppaustyöt. Rantatäytön ja aallonmurtajapenkereen louhe ajetaan Sulkavuoren keskuspuhdistamohankkeelta. Vesirakennustöitä tehdään arkisin klo 7.00 ja 22.00 välisenä aikana. Vesirakentamisen osalta pääurakoitsijana toimii Tampereen Infra Oy.

Venesatamaan tulee noin 150 laituripaikkaa pienveneille ja telaranta soutuveneille. Laituripaikat ja telaranta rakennetaan arviolta vuosina 2023-2024.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue:
Rakennuttajainsinööri
Pasi Ruohomäki
puhelin 050 547 6153
sähköposti [email protected]

Tamrap Oy / Valvontakonsultti:
Mikko Östring
puhelin 040 732 2179
sähköposti [email protected]

Pimara Oy / Suojaverhourakka:
Toimitusjohtaja
Vesa-Matti Mäkinen
puhelin 040 077 9120
sähköposti [email protected]

Pimara Oy / Suojaverhourakka:
Vastaava työnjohtaja
Jouni Rajala
puhelin 040 049 8080
sähköposti [email protected]

Vesirakennusurakka / Tampereen Infra Oy:
Työpäällikkö
Kati Suhonen
puhelin 044 486 3711

Vesirakennusurakka / Tampereen Infra Oy:
Työmaapäällikkö
Mikael Salonen
puhelin 040 806 3904
sähköposti [email protected]