Siirry sisältöön

Tampereen Galleriaviikko alkaa!

Julkaistu 9.11.2020 10.50

Vuosittain loka-marraskuussa järjestettävä Galleriaviikko on tamperelaisten taidegallerioiden yhteistapahtuma, joka tuo esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Viikon tapahtumiin on vapaa pääsy.

Abstrakti maisemamaalaus.
 

Tampereen kulttuuripalveluiden näyttelytiloissa on esillä kolme mielenkiintoista näyttelyä Galleriaviikon aikana.

Kulttuuritalo Laikun Galleriassa on esillä kahden virolaisen tekstiilitaiteilijan Anu Raudin ja Aet Ollisaaren näyttely "Yhdessä ja yksin". Anu Raud on Viron tekstiilitaiteen suuria nimiä. Hänen tuotantonsa tunnetaan Viron lisäksi myös maailmalla. Aet Ollisaaren käsinkudottujen seinävaatteiden, gobeliinien, rinnalla näyttelyssä on esillä improvisoituja, taiteilijan itsensä kehittämällä tekniikalla valmistettuja esineitä.

Makaronista valmistettu luunmuotoinen veistos.

Kulttuuritalo Laikun Studiossa on esillä Johannan Longan näyttely "THE RAT BAR". Johanna Lonka on tamperelainen kuvataiteilija, joka hyödyntää teoksissaan kulutuskulttuurin ylijäämää ja ihmiseläimen roolia toislajisten eläinten tutkijana, ihailijana tai hallinnoijana. Taiteilija on tavattavissa taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 15.11 klo 17.00–18.00.

Longan näyttelyn yhteydessä järjestetään ääniesitys "THE RAT BAR" lauantaina 14.11. klo 17.00–18.00. Esityksessä teoksen osat ja taustaäänet muodostavat soivan kollaasin.

Galleria Muuntotilassa Hiedanrannassa on esillä Sofi Häkkisen "Generation pullamössö". Taiteilija leikittelee makaronilla veiston materiaalina sekä pohtii sukupolvikokemuksia ja pullamössöksi dissaamista.

Galleriaviikko on tamperelaisten taidegallerioiden yhteistapahtuma, joka tuo esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Tampereen Galleriaviikko järjestetään 10.11.–15.11.2020. Vuonna 2020 tapahtumaa tukee Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Tampereen Galleriaviikon ohjelmasta vastaavat Taidekeskus Mältinranta, Valokuvakeskus Nykyaika, Kulttuuritalo Laikun Galleria ja Studio, Galleria Rajatila, Galleria Ronga, Galleria Saskia, Galleria Koppelo, Galleria Q, Galleria Muuntotila ja Galleria ja Grafiikanpaja Himmelblau. Gallerioihin kannattaa poiketa myös tapahtumaviikon ulkopuolella, vuodenajasta riippumatta.


Tampereen kulttuuripalveluiden tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kulttuuripalveluiden tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kulttuuripalveluiden tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Maris Reinson
puhelin 050 372 7904
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Karoliina Paappa

Kuvat Anu Raud ja Sofi Häkkinen