Siirry sisältöön

Niin makaa kuin petaa -museopaketti muistelutoimintaan

Julkaistu 6.11.2020 13.44

Moni muistaa kotitalousopettajien opetuksen, että sänkylakanat, pussilakanat ja tyynyliinat pitäisi pestä vähintään kahden viikon välein. Mielipiteitä ja käytäntöjä on kuitenkin monia sekä pesun, mankeloinnin että petaamisen suhteen. Nyt lakananvaihtopäivistä ja vuodetekstiileihin liittyvistä muistoista keskustellaan Niin makaa kuin petaa -museopaketin avulla.

Museopaketin liinavaatteita.
 

Uusi museopaketti johdattaa ikäihmisten muistelutuokioissa uppoutumaan virkattuihin pitseihin sekä tarkan käsityön jälkeen ja paikkaamalla jatkoaikaa saaneisiin tekstiileihin. Pieneen matkalaukkuun pakatuista tekstiileistä näkee makuuhuoneiden värimaailman muutoksen hillitystä valkoisesta värien ilotulitukseen. Muistelutuokioiden suunnittelua ja toteutusta helpottaa paketin mukana tuleva opaskirja. 

Museopaketti on Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn ja Tampereen museoiden kokoelmapalveluiden yhteistuotantoa ja sitä lainataan ilmaiseksi ikäihmisten muistelutoimintaan. Lisätietoja museopaketeista ja niiden lainaamisesta löytyy Konkarit-verkkosivulta tai voit ottaa yhteyttä Konkarit -museolehtori Lila Heinolaan, lila.heinola(at)tampere.fi, 040 806 3079.

Tampereen kaupungin museopalveluissa toimiva kulttuurikasvatusyksikkö TAITE tuottaa kulttuurikasvatusta ja museopedagogiikkaa vauvoille, koululaisille ja eri ikäisille aikuisille. Ikäihmisille on tuotettu Konkarit -museopalveluja vuodesta 2012 alkaen. Lainattavien museopakettien avulla historiaa, kulttuuria ja taidetta viedään ikäihmisten lähelle, esimerkiksi päiväkeskuksiin ja ryhmäkoteihin.


Lisätietoja

Museolehtori
Lila Heinola
puhelin 040 806 3079
sähköposti [email protected]


Teksti Lila Heinola

Kuvat Saana Säilynoja