Siirry sisältöön

Hakametsä Sport Campus –alueen konsepti- ja toteutuskilpailuun seitsemän ehdotusta

Julkaistu 2.11.2020 15.43

Tampereen Hakametsä Sport Campuksen konsepti- ja toteutuskilpailu päättyi 2. marraskuuta klo 15.00. Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä seitsemän kilpailuehdotusta. Kilpailun voittanut konsepti- ja toteutussuunnitelma on tavoitteena julkistaa tammikuussa 2021.

Kuva Hakametsän alueesta
 

Kesäkuussa 2020 käynnistyneen konsepti- ja toteutuskilpailun tarkoitus on ollut löytää kaupungin tavoitteiden mukainen suunnitelma Hakametsän alueen kehittämiseen ja kumppani(t) hankkeen toteutukseen.

- Kilpailuehdotusten määrä oli odotettu ja olemme tyytyväisiä. Mielenkiintoisin vaihe on vasta alkamassa, kun pääsemme tutustumaan ehdotuksiin ja tarkempiin suunnitelmiin, sanoo hankekehityspäällikkö Markus Joonas Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelmasta.

Kilpailuehdotuksiin perehtyminen aloitetaan heti marraskuussa. Kilpailun tuomaristona toimii Hakametsä Sport Campuksen edistymistä ohjaava työryhmä, jonka puheenjohtaja on konsernijohtaja Juha Yli-Rajala. Tuomaristo arvioi kilpailuehdotukset yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa ja tekee kilpailun voittajasta esityksen kaupunginhallitukselle. Kun kilpailun voittanut ehdotus on hyväksytty kaupunginhallituksessa, Tampereen kaupunki jatkaa alueen suunnittelua yhdessä voittaneen toimijan/toimijaryhmittymän kanssa.

Hakametsä Sport Campus lisää Tampereen liikuntapaikkojen määrää ja harrastamisen mahdollisuuksia. Se täydentää urheilun ja liikunnan olosuhteita sekä muodostaa Tampereelle täysin uudenlaisen hyvinvoinnin ja liikuntaliiketoiminnan keskittymän. Hakametsä Sport Campuksen tärkeimpiä tavoitteita on mahdollistaa urheilu-uran ja koulutuksen yhdistäminen sujuvasti.

- Huippu-urheilun ja liikunnan harrastamisen tavoitteellinen yhdistäminen näin on rohkeaa ja vastaa liikunta- ja hyvinvointialan kasvuun sekä Suomessa että kansainvälisesti. On mielenkiintoista nähdä, miten konseptisuunnitelmissa tartutaan näihin tavoitteisiin, kertoo tuomariston puheenjohtaja Juha Yli-Rajala.

Hakametsän urheilualueen arvioitu rakennusoikeus on noin 30 000 kerrosneliömetriä asuinrakentamiselle ja muulle rakentamiselle noin 40 000 kerrosneliömetriä. Tampereen jäähallin kehittäminen on osa koko Hakametsä Sport Campus alueen suunnitelmaa. Tavoitteena on aloittaa Hakametsä Sport Campuksen rakentaminen 2022-2023.


Lisätietoja

Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin +358 50 345 0705
sähköposti [email protected]


Teksti Noora Kumpulainen

Kuvat Laura Vanzo