Siirry sisältöön

Metso TALK -keskusteluillat siirtyvät verkkoon

Julkaistu 2.11.2020 8.50

Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen yhdessä järjestämä Metso TALK - sarja toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti kirjaston YouTube-kanavalla ja Radio Moreenissa. Sarjan ensimmäinen tapahtuma tulkataan viittomakielelle.

Siiri Enoranta ja Ina Mikkola.
 

Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen yhteistyössä järjestämä Metso TALK -keskustelusarja järjestetään marraskuussa jo neljättä kertaa. Tänäkin vuonna sarjassa nostetaan esiin ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja: sananvapaus, tabut ja taiteen lainalaisuudet. Toimittajaopiskelijoiden haastateltaviksi saapuvat toimittajat Ina Mikkola ja Maria Pettersson sekä kirjailijat Sirpa Kähkönen, Riku Neuvonen, Siiri Enoranta ja Jarkko Tontti.

Tapahtumasarja toteutetaan tänä vuonna koronatilanteen vuoksi ilman live-yleisöä.

- Metso TALK -illat ovat perinteisesti olleet suosittuja, ja katsoimme turvallisuussyistä järkeväksi toteuttaa ne tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. Uutena avauksena sarjan ensimmäinen tapahtuma tulkataan myös viittomakielelle, tapahtumakoordinaattori Anna Szalay sanoo.

Metso TALK -iltoja voi seurata kirjaston YouTube-kanavalta ja Radio Moreenista joko suorana tai jälkikäteen tallenteena. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä tapahtuman aikana joko YouTube-lähetysten chatissa tai Twitterissä aihetunnisteella #metsotalk. Etälähetykset toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Pajaston kanssa.

Metso TALK 2020

Metso TALK: Sananvapautta ja sammakoita

ke 4.11. klo 18, Ulkoinen linkkikirjaston YouTube

Sananvapaus on tärkeä perusoikeus, joka tuo kuitenkin mukanaan myös vastuun. Millainen on sananvapauden tila Suomessa ja maailmalla tänään? Milloin suuta kannattaa syystä laittaa soukemmalle? Aiheesta keskustelemassa viestintäoikeuden dosentti, tietokirjailija Riku Neuvonen ja Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson. Huom! Tilaisuus tulkataan viittomakielelle.

Metso TALK: Iso, paha tabu

ke 11.11. klo 18, Ulkoinen linkkikirjaston YouTube

Tabut, yhteiskunnassa vaietut ja vaikeat asiat, muuttuvat ajan mukana. Mitkä ovat nykyajan tabuja ja ovatko ne aina pahasta? Voiko Suomessa kirjoittaa mistä vain vai onko jokin kiellettyä myös kirjallisuudessa? Aiheesta keskustelemassa kirjailija Siiri Enoranta ja toimittaja Ina Mikkola.

Metso TALK: Taiteen sääntöjen mukaan

ke 18.11. klo 18, Ulkoinen linkkikirjaston YouTube

Taide ja kirjallisuus taiteen muotona voivat uudistaa kulttuuria ja ajattelua, mutta onko taiteella aina yhteiskunnallinen tehtävä? Kenellä on oikeus määritellä, mikä on taidetta? Saako blogitekstejä ja äänikirjoja sanoa kirjallisuudeksi? Aiheesta keskustelemassa kirjailija Sirpa Kähkönen sekä kirjailija Jarkko Tontti.

Etälähetykset ja tallenteet:

Ulkoinen linkkiRadio Moreeni 98,4 MHz

Ulkoinen linkkiKirjaston YouTube-kanava

Lisätietoja:

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut
kirjaston tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
p. 040 800 4836, anna.szalay(at)tampere.fi

Tampereen kaupunginkirjasto
kirjastonhoitaja Tuija Valli
p. 040 540 2853, tuija.valli(at)tampere.fi

Tampereen yliopiston toimittajakoulutus
yliopistonlehtori Marko Ala-Fossi
p. 040 190 4149, marko.ala-fossi(at)tuni.fi


Teksti Emma Salmi