Siirry sisältöön

Sarvijaakonaukion katusuunnitelma toteutukseen

Julkaistu 27.10.2020 20.53

Kalevanrinteen uudelle asuinalueelle raitiotiereitin varrelle tulee Sarvijaakonaukio, joka sijoittuu Rieväkadun, Sammonkadun ja Sarvijaakonkadun kulmaukseen, lähelle Prismakeskusta. Sarvijaakonaukion katusuunnitelmaehdotus hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa 27.10.2020.

Kulkuväylien suunnittelussa on huomioitu sujuva jalankulku, pyöräily ja esteetön liikkuminen aukiolla. Esteettömäksi suunnitellun aukion tavoitteena parantaa on parantaa alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Aukiolta pääsee suoraan raitiotien pysäkkilaiturille esteettömästi. Myös kiinteistöjen oville on esteetön kulku aukiolta. Talojen edestä ratikkapysäkille voi kulkea sekä kaiteella varustettuja rappusia että loivaa luiskaa pitkin.

Suunnitelmaehdotus oli nähtävillä syyskuussa. Sen jälkeen pyöräpysäköintipaikkojen määrä kaksinkertaistettiin 16 kappaleesta 32 kappaleeseen. Pyöräpysäköinti tulee Sammonkadun ja Rieväkadun kulmaukseen.

Aukio päällystetään betonikiveyksellä. Kulkuväyliä jäsennellään istutusaltailla, joihin istutetaan havupuita ja -pensaita. Pintamateriaaleissa ja istutusvalinnoissa on pyritty yhtenäiseen kaupunkikuvaan alueella.

Alueen pintavedet kerätään pinnan kallistusten avulla hulevesikaivoihin, joista vedet johdetaan hulevesiviemäreissä pois alueelta.

Sarvijaakonaukion rakentaminen sisältyy kaupunkiympäristön palvelualueen alustavaan vuoden 2021 vuosisuunnitelmaan. Rakentamistöiden kustannusarvio on noin 190 000 euroa.


Lisätietoja

Yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja
Apulaispormestari
Aleksi Jäntti
puhelin 040 727 3234

Valmistelija
Katuinsinööri
Petri Keivaara
puhelin 050 382 6459

Ympäristösuunnittelija
Jyrki Lehtimäki
puhelin 044 423 5405


Teksti Anna-Leea Hyry