Siirry sisältöön

Haluaisitko ryhtyä sijaisvanhemmaksi?

Julkaistu 27.10.2020 12.43

Tampereen kaupungin perhehoito Luotsi etsii uusia sijaisperheitä lapsille. Jos olet kiinnostunut sijaisvanhemmaksi ryhtymisestä, tule mukaan Luotsin etätapahtumaan marraskuun alussa. Tilaisuus pidetään torstaina 5.11.2020 klo 18–19.30 Teamsissa.

Valokuva: Tytöt leikkivät kiipeilytelineessä.
 

Uusia sijaisperheitä tarvitaan jatkuvasti eri-ikäisille lapsille päivystykseen ja pitkäaikaisiin sijoituksiin tilanteissa, joissa lapsi ei voi asua omassa kodissaan. Tällä hetkellä etsitään erityisesti pitkäaikaisia sijaiskoteja pienille lapsille.

Päivystävä sijaisperhe ottaa lapsen hoitoonsa kriisitilanteesta. Sijoitus voi kestää muutamasta päivästä yli vuoteen. Mikäli lapsi huostaanotetaan, tarvitsee lapsi pitkäaikaisen sijaisperheen. Pitkäaikainen sijaisperhe hoitaa lasta tarvittavan ajan, usein aikuisikään saakka. Perhehoito Luotsista voi kysyä lisätietoja toiminnasta puhelimella infonumerosta 040 800 4200.

Perhehoito Luotsi kouluttaa ja tukee sijaisperheitä

Perhehoito Luotsi on Tampereen kaupungin lastensuojelun sijaishuollon asiakasohjausyksikkö. Se vastaa sijais- ja tukiperheiden kouluttamisesta ja tukee sijaisvanhempia hoito- ja kasvatustehtävässä lapsen sijoituksen aikana.

Tietoiskussa Luotsin työntekijät kertovat sijaisperheenä toimimisesta, sijaisperheiden ennakkovalmennuksesta sekä perhehoito Luotsin toiminnasta. Tapahtumassa on mahdollisuus kysyä ja keskustella verkkoyhteyden välityksellä. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen samalla, kun ilmoittautuu tapahtumaan.

Etätilaisuuteen ilmoittaudutaan e-lomakkeella. Kun ilmoittautuminen on tehty, saat paluupostina linkin Teams-tapahtumaan ja lyhyen ohjeistuksen Teamsin käytöstä.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Milka Volanto
puhelin 050 347 3526
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen