Siirry sisältöön

Tanssivat vedet herättää Tammerkosken eloon 23.10. alkaen

Julkaistu 21.10.2020 13.29

Kaupungin pimenevissä illoissa Tammerkoski herää eloon, kun Tanssivat vedet -teos täyttää kosken iltaisin 23.-31. lokakuuta. Teoksessa syntyy veden, valon ja musiikin yhdistämä ainutlaatuinen tunnelma, kun jopa kymmenien metrien korkeuteen nousevat vesisuihkut ja valaistus tanssivat musiikin tahdissa.

 

Tanssivat vedet nähtiin Tampereella ensimmäisen kerran viime syksynä Tampereen 240-vuotisjuhlien kunniaksi. Tänä vuonna teos tuodaan kaupunkilaisten ihasteltavaksi hieman uudenlaisella konseptilla, sillä koronatilanteen takia kosken rannalle ei haluta koota suuria väkimassoja. Teos on nähtävillä yhdeksän päivän ajan kello 19-22 noin 10 minuutin välein.

Teoksessa on päivittäin vaihtuva musiikki. Teos sijoittuu Tammerkoskeen Hämeensillan pohjoispuolelle. Sen äänentoisto on suunnattu kosken itärannalle, joten esitys on parhaiten koettavissa Koskikadun puoleiselta rannalta kuljettaessa.

Kaupunkitapahtumien päällikkö Saara Saarteinen muistuttaa, ettei paikan päälle ole syytä tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita.

- Lisäksi suosittelemme kasvomaskien käyttöä ja 2 metrin turvavälejä, Saarteinen sanoo.

Tanssivat vedet -teoksen toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä Events Tampereen ja Profilight Oy:n kanssa.

Valoviikot tuovat valoa talven pimeyteen

Tampereen 55. Valoviikot alkavat perjantaina 23.10.2020. Aiemmilta vuosilta tutut valokoristeet sekä uudet ja yllättävät valoteokset sytytetään perjantaina 23. lokakuuta ja niistä saa nauttia aina 14.3.2021 asti. Valoviikkojen avajaistapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna koronatilanteen takia.

Uutta valaistusta nähdään Kauppakadulla, jonka valaistus jatkuu nyt Hämeenpuistoon asti. Osa valogallerian kuvioista muuttuu eläinaiheisiksi, valokuvioissa nähdään muun muassa lintuja. Eläinkuvioiden avulla halutaan tuoda luontoa kaupunkikuvaan. Viime talvena tutuiksi tulleet kyytiläiset nähdään tänäkin vuonna keskustan katukuvassa, nyt uusilla paikoilla Hämeenkadun varrella.

Tammerkosken valaistus on nyt kokonaan valmis

Tammerkosken vaiheittain toteutettu valaistus on nyt kokonaisuudessaan valmis. Valot syttyvät Tammerkosken reunamille 23. lokakuuta ja loistavat koko pimeän kauden ajan. Täksi syksyksi valmistui pohjoisen osan valaistus, joka alkaa Satakunnan sillasta ja jatkuu aina Neulapadolle saakka.

Tammerkosken muurivalaistuksen lisäksi myös keskijuoksun ja yläjuoksun julkisivut sekä kaikki kosken ylittävät sillat valaistaan. Tampere on syntynyt kosken rannalle, joten valaistuksella halutaan korostaa Tammerkosken historiaa, kosken rannan vanhoja punatiilisiä rakennuksia ja ajan patinaa. Esimerkiksi Finlaysonin julkisivu nähdään valaistuna.

Nyt kokonaisuudessaan valmiiksi saadun valaistuksen suunnittelu aloitettiin vuonna 2015. Valaistuksen ovat toteuttaneet paikalliset valaistusalan yritykset. Tampereen kaupunki tulee osallistumaan Tammerkosken valaisulla kansainvälisiin valaistusalan kilpailuihin.

Jaa somessa tunnelmiasi Tanssivista vesistä ja Valoviikoilta aihetunnisteilla #tanssivatvedettampere ja #valoviikot


Lisätietoja

Saara Saarteinen
puhelin 040 801 6222
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Laura Vanzo