Siirry sisältöön

Tapahtumat.tampere.fi kokoaa yhteen Tampereen tapahtuma- ja harrastustarjonnan

Julkaistu 12.10.2020 13.43

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöönsä uuden Tapahtumat.tampere.fi-verkkopalvelun, jossa Tampereen monipuolinen tapahtuma- ja harrastustarjonta julkaistaan kootusti. Kuntalaisten ja Tampereella vierailevien on entistä helpompaa löytää itseään kiinnostavat tapahtumat.

 

Tampereen seudun tapahtuma- ja harrastustietoja julkaistaan tällä hetkellä monessa eri verkkopalvelussa.  Tapahtumat.tampere.fi-palvelun tarkoituksena on palvella paremmin erityisesti kuntalaisia, koska kaikki menovinkit, kulttuuritarjonta ja harrastustoiminta löytyvät kootusti yhdestä palvelusta.

Tapahtumakalenteri kokoaa yhteen Tampereen seudulla järjestettävät konsertit, kulttuuri- ja taidetapahtumat, näyttelyt, virtuaalitapahtumat, koulutukset sekä liikunta- ja urheilutapahtumat.

Harrastuskalenterin avulla voi löytää itselleen tai vaikkapa koko perheelle uuden harrastuksen tai kurssin.

Tapahtumat.tampere.fi-sivuston helppokäyttöisellä hakutoiminnolla käyttäjät voivat itse rajata hakutuloksia esimerkiksi alueittain, teemoittain tai kohderyhmittäin.

Tapahtumia ja harrastustoimintaa järjestäville sivusto tarjoaa mahdollisuuden saada yhdellä julkaisulla entistä paremmin näkyvyyttä toiminnalleen.

Tapahtumakalenteriin julkaistuja sisältöjä tullaan jakamaan tulevaisuudessa myös muihin verkko- ja mobiilipalveluihin, esimerkiksi Tampere.Finland-kaupunkisovellukseen.

Tulevaisuudessa Tapahtumat.tampere.fi tulee korvaamaan Tampere.fi-sivuston nykyisen tapahtumakalenterin ja on Tampereen kaupungin virallinen tapahtumakalenteri. Kun uudet Tampere.fi-sivut julkaistaan keväällä 2022, sivuilla näytettävät tapahtumat ja harrastukset näytetään tapahtumat.tampere.fi-sivustolta. 

Tapahtumakalenterissa on myös hyvät valmiudet kehittää sitä jatkossa palvelemaan koko Pirkanmaan seutua, mikä helpottaa tapahtumien markkinointia ja hakua yli kuntarajojen.

Rajapinnan kautta moneen eri verkko- ja mobiilipalveluun   

Uusi tapahtumakalenteri on tarkoitettu kaikille Tampereen alueella tapahtumia ja harrastustoimintaa järjestäville tahoille.  

Tapahtumat.tampere.fi:n taustalla toimii Pirkanmaa Events -rajapinta, jonka kautta tapahtuma- ja harrastustiedot syötetään, julkaistaan sekä jaetaan muihin verkko- ja mobiilipalveluihin. 

Pirkanmaa Events -palvelun käyttö on maksutonta, nopeaa ja vaivatonta. Palvelua käyttämällä tapahtumajärjestäjä tai harrastustoimintaa järjestävä taho syöttää tiedot usean eri palvelun sijaan vain yhteen järjestelmään.

Lisäksi pirkanmaalaisen kansalaistoiminnan Lähellä.fi-tukisivustoon lisätyt tapahtumat siirtyvät automaattisesti Pirkanmaa Events-rajapintaan ja sieltä muihin verkkopalveluihin.

Tampereen kaupunki kannustaa kaikkia tapahtumajärjestäjiä, seuroja ja yrityksiä ottamaan uuden tapahtumakalenterin käyttöön.


Lisätietoja

Palvelupäällikkö
Heikki Aittala
puhelin +358444811169
sähköposti [email protected]


Kuvat Laura Vanzo / Visit Tampere