Siirry sisältöön

Nepsy-tukea pääkirjasto Metsosta

Julkaistu 29.9.2020 15.45

Nepsy-valmentajien päivystykset alkavat pääkirjasto Metsossa lokakuussa. Pääkirjaston lastenosastolle avataan samalla uusi nepsy-nurkkaus, josta saa tietoa neuropsykiatrisiin vaikeuksiin liittyen.

Pääkirjasto Metson lastenosastoa
 

Tampereen kaupungin perheneuvolan Nepsy-tukitiimi päivystää syksyllä 2020 pääkirjasto Metsossa. Tiimi on ensimmäistä kertaa tavattavissa Metson lastenosastolla lauantaina 3.10. klo 13–15. Tämän jälkeen Tampereen kaupungin nepsy-valmentajat päivystävät säännöllisesti pääkirjasto Metsossa keskiviikkoisin 7.10.–11.11. klo 15–17. Tukitiimi tarjoaa ohjausta ja neuvoja nepsy-arkeen perheille sekä lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

Nepsy-sanalla tarkoitetaan neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia, joihin lukeutuvat esimerkiksi ADHD/ADD, autismin kirjo, kielelliset erityisvaikeudet ja Tourette. Nämä voivat tuoda mukanaan haasteita esimerkiksi keskittymiseen, toiminnanohjaukseen, tunne- ja aistisäätelyyn, itsesäätelyyn, ajanhallintaan tai sosiaalisiin taitoihin liittyen.

Uusia näkökulmia ja vertaistukea kirjallisuudesta

Lauantaina 3. lokakuuta pääkirjasto Metson lastenosastolle avataan myös nepsy-nurkkaus, jossa on tietoa ja materiaaleja neuropsykiatrisiin vaikeuksiin liittyen. Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen perheneuvolan Nepsy-tukitiimi ovat laatineet yhteistyössä listan nepsy-aiheisista kirjoista. Niiden avulla voi tutustua aiheeseen ja saada uusia ajatuksia, näkökulmia, vertaistukea ja lohdutusta. Mukana on sekä tieto- että kaunokirjallisuutta.


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Vs. kirjastopalvelujohtaja
Niina Salmenkangas
puhelin 040 800 4404
sähköposti [email protected]

Perheneuvola, Nepsy-tuki
Terveydenhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja
Laura Ristolainen
puhelin 040 6342210
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Eva Kallioranta