Siirry sisältöön

Miten puistojen ja katujen kesäkunnossapidossa onnistuttiin?

Julkaistu 29.9.2020 9.53

Miten viheralueiden, leikkipaikkojen, torien, väylien ja muiden yleisten alueiden hoito ja puhtaanapito sujui kesäkaudella 2020? Saatiinko esimerkiksi roska-astiat tyhjennettyä riittävän usein? Anna palautetta kaupungille siitä, missä onnistuttiin ja missä olisi parantamisen varaa. Kysely on avoinna perjantaihin 23.10.2020 saakka.

Kunnossapitoa Kirjastonpuistossa
 

Kyselyyn pääsee sivulta www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Palautetta voi antaa omalta asuinalueelta, keskustasta tai joltain muulta valitsemaltaan alueelta. Tampere on jaettu kymmeneen kunnossapitoalueeseen, ja kartasta voi tarkistaa mihin kunnossapitoalueeseen oma asuinalue kuuluu.

Voit arvioida asteikolla 1–5 liikenneväylien ja puistojen yleistä hoitotasoa, päällysteiden ja valaistuksen kuntoa sekä roska-astioiden määrän ja tyhjennysvälin riittävyyttä. Palautetta pyydetään myös puistojen, torien, aukioiden ja kävelykatujen siisteydestä ja viihtyisyydestä sekä leikkivälineiden kunnosta ja turvallisuudesta. Kyselyssä voi antaa myös vapaamuotoista palautetta kunnossapidosta.

Arviot kesäkunnossapidosta paranivat hieman vuonna 2019

Yleisten alueiden kunnossapitoon oltiin vuonna 2019 hieman tyytyväisempiä kuin edellisenä vuonna. Arvosana vuonna 2019 oli 3, kun se vuonna 2018 oli 2,9. Edellisvuotta parempia arvioita saivat viheralueiden, torien ja aukioiden kunnossapito.

Eniten paranivat katuympäristön yleisen hoitotason, katuympäristön siisteyden sekä roska-astioiden kunnon ja käytettävyyden arvosanat. Tyytyväisyydessä viheralueiden yleisen hoitotasoon oli eniten laskua.

Kaupunki on selvittänyt kyselyllä yleisten alueiden kesäkunnossapidon laatua vuodesta 2007 lähtien. Lisäksi hoidon tasoa seurataan tarkastuksilla ja katselmuksilla.

Vikailmoituksia ja palautetta voi antaa eri tavoin, myös mobiilisovelluksella

Kaupunkilaiset voivat antaa läpi vuoden viheralueita ja katuja koskevaa palautetta ja vikailmoituksia palvelupiste Frenckelliin tai karttapohjaiseen palautejärjestelmään. Vikailmoituksen voi kätevästi tehdä myös omalla puhelimella Tampere Finland -sovelluksella. Samalla voi ottaa kuvan esimerkiksi polulle kaatuneesta puusta, ja jos sovellukselle on antanut luvan sijainnin käyttöön, sovellus osaa viedä tiedon palautejärjestelmään automaattisesti.


Lisätietoja

Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16

Infrahallintapäällikkö
Kimmo Myllynen
puhelin 040 806 4794


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen