Siirry sisältöön

Tampereen päivää juhlitaan monipuolisella verkko-ohjelmalla 1.–4. lokakuuta

Julkaistu 28.9.2020 9.04

Tänä vuonna vietämme Tampereen perustamisen 241-vuotisjuhlaa. Poikkeusolosuhteiden vuoksi koko Tampereen päivän ohjelmatarjonta on verkossa. Tampereen päivää juhlitaan torstaista sunnuntaihin 1.–4.10. monipuolisella ohjelmalla, joka sisältää suoria lähetyksiä ja videotallenteita.

Tampereen kaupunkia Tammerkosken rannasta. Tampereen päivä 1.-4.10.2020.
 

Ulkoinen linkkiSeuraa suoraa lähetystä UROS LIVE -areenan työmaalta 3.10.

Yllä suora linkki UROS LIVE -areenalta lähetettävään Tampereen päivän konserttiin 3.10. klo 18

Tampereen perustamisen varsinaisena juhlapäivänä 1.10. kello 17.00 pääsemme kaikki seuraamaan Tampereen päivän palkintojen jakoa suorana lähetyksenä Raatihuoneelta. Tampereen päivänä palkitaan perinteisesti ansioituneita henkilöitä, jotka ovat elämäntyöllään tai toiminnallaan edistäneet Tampereen kehitystä ja tamperelaisten hyvinvointia. Tilaisuus lähetetään suorana kaupungin verkkosivuilla, tallenne on myös myöhemmin katsottavissa osoitteessa tampere.fi/tampereenpaiva.

Perjantaina 2.10. heti aamutuimaan kello 8–9 on luvassa Tampereen merkkipäivän kunniaksi yllätysohjelmaa, jota voi seurata niin ikään kotisohvalta Yle Areenasta sekä Yle Radio Suomen Tampereen aamussa.

Lauantaina 3.10. kello 18.00 alkaa Tampereen päivän konsertti suorana lähetyksenä UROS LIVE -areenan työmaalta. Tämän uniikin konsertin tähtenä loistaa Kaija Koo. Lisäksi konsertissa kuullaan Tampereen Filharmoninen kuoron esitys. Tampereen päivän konsertti on ensimmäinen julkinen esitys, joka lähetetään UROS LIVE -areenalta. Konserttipaikka on tällä hetkellä vielä työmaana. 45 minuuttia kestävä konsertti toteutetaan turvallisesti ilman paikalla olevaa yleisöä.

Muuta ohjelmaa lauantaina tarjoavat 75-vuotias Kanerva-kuoro, Museo Milavida ja nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13.

Sunnuntaipäivälle on luvassa virtuaalisia reittiopastuksia, joiden avulla voi vaikkapa koko perheen voimin tutustua kotikaupunkiin uudella tavalla. Ohjelmaan on koottu hyviä vinkkejä ja opasteita, joiden avulla voi omatoimisesti tehdä retkiä eri kohteisiin. Opastukset tutustumisretkille löytyy osoitteesta tampere.fi/tampereenpaiva/reititjaraitit.

Retkien lisäksi sunnuntaille on luvassa runsaasti myös muuta verkko-ohjelmaa. Kello 11 julkaistaan lapsille suunnattu Muumit ja meri -näyttelyn videokierros Muumimuseon Facebook-sivulla. 20 minuutin kierrosta voi seurata osoitteesta www.facebook.com/muumimuseo. Kello 12–15 pääsee tutustumaan Teiskossa sijaitsevaan Vanha-Pärrin maitotilaan. Tampereen seurakunnat tarjoaa ohjelmaa kello 12-14.30 Tansanian lähetystyöstä. Ohjelmaa voi seurata seurakuntien Facebook-sivulta.

Ohjelmakokonaisuuteen sisältyy myös Tampereen päivän sivuille kootut videotallenteet tamperelaisesta elämänmenosta, historiasta, taiteesta ja kulttuurista. Esimerkiksi Tampereen kaupunginarkisto on kunnostanut tallenteen, jossa presidentti Kekkonen pitää kiitospuheen Tampereen päivänä 1968. Myös Tampereen matkailuoppaat on tuottanut minivideo-opastuksia Tampereen suosituimmista kohteista. Kaikki tallenteet löytyvät Tampereen päivän verkkosivuilta ja ovat katsottavissa 1.–4.10.


Lisätietoja

Koordinaattori
Jenni Taipalus
puhelin 050 523 2134
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki