Siirry sisältöön

Suuhygienistin videovastaanottoa kokeillaan pienten lasten suun hoidon neuvontaan

Julkaistu 28.9.2020 9.00

Tampereen kaupunki kokeilee suuhygienistin videovastaanottoa 3–6-vuotiaiden tamperelaisten ja orivesiläisten lasten suun terveyden ohjaukseen ja neuvontaan.

Hammashoitolan työntekijöitä tietokoneen äärellä.
 

Videovastaanotolla suuhygienisti antaa neuvoja lapsen suun hoitoon ja ravitsemukseen, mutta ei tee hampaiden terveystarkastusta. Videon välityksellä omalta kotisohvalta voi kysyä tai keskustella suuhygienistin kanssa samalla tavalla kuin paikan päällä hammashoitolassakin. Vastaanotto on maksuton ja kestää 30–40 minuuttia. Sitä varten tarvitaan laite, jossa on kamera ja mikrofoni, esimerkiksi tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Kokeiluun mukaan kutsuttaville perheille lähetetään kotiin kirje, jossa kerrotaan kokeilusta tarkemmin. Kokeilu alkaa 6.10.2020 ja kestää marraskuun loppuun saakka.

Kokeilussa kehitetään suun terveydenhuollon sähköisiä palveluja. Videovastaanottojen toivotaan olevan lapsiperheiden arkea helpottava palvelu, jonka avulla tavoitetaan entistä useampi perhe. Myöhemmin videovastaanottoja on tarkoitus kokeilla myös yläasteikäisille nuorille.


Lisätietoja

Suun hoitotyön päällikkö
Anne-Mari Aaltonen
puhelin 050 409 8918
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala