Siirry sisältöön

Tampere julkistaa vision läntisen keskustan uudistamiseksi

Julkaistu 24.9.2020 16.24

Läntisen keskustan visio esitellään tamperelaisille keskiviikkona 30.9. klo 17-19.30 Kulttuuritalo Laikussa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta osallistujamäärän rajaamiseksi tilaisuus on katsottavissa myös suorana lähetyksenä. Tilaisuus on osittain englanniksi.

Tampereen läntinen keskusta ja Hämeenpuisto
 

Visio on kooste ehdotuksista, joilla Tampereen läntistä keskustaa elävöitetään ja uudistetaan vuoteen 2040 mennessä. Keskustan painopiste on viime vuosina siirtynyt itään, ja kaupungilla on tavoitteena lisätä läntisen puolen vetovoimaa. Tilaisuuden avaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll. Visiotyön tavoitteista ja taustoista kertovat hankejohtaja Tero Tenhunen ja hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen. Toimenpide-ehdotukset esittelee suunnitteluprosessia johtanut ja visiotyön toteuttanut kansainvälinen asiantuntijaryhmä JTP ja Von Zadow suunnittelutoimistoista.

Yhdeksän kuukautta kestänyt visiotyö on tehty vuorovaikutteisella Charrette-menetelmällä. Mukana ovat olleet niin kaupunkilaiset, sidosryhmät, taloyhtiöt, kiinteistönomistajat kuin Tampereen kaupungin edustajat. Loppuvuonna julkaistaan myös raportti, joka kiteyttää kaikki kehittämisen toimenpide-ehdotukset ja tarkemmat suunnitelmat. Suora lähetys on katsottavissa 30.9. osoitteessa https://www.mediaserver.fi/live/tampere


Lisätietoja

Hankekehityspäällikkö
Mikko Siitonen
puhelin +358 417303249
sähköposti [email protected]

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]


Teksti Noora Kumpulainen

Kuvat Laura Vanzo