Siirry sisältöön

Joukkorahoituskampanjalle ehtii vielä hakea Mun Tampere -avustusta

Julkaistu 23.9.2020 9.26

Tamperelaiset voivat saada tänä syksynä Tampereen kaupungin yhdeksi joukkorahoituskampanjansa rahoittajista. Kaupunki haluaa tukea kampanjoita, joilla kerätään rahaa iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä tuovaan toimintaan. Mun Tampere -joukkorahoitusavustuksen hakuaika päättyy 4.10.2020.

 

- Joukkorahoitus on keino, jolla esimerkiksi yhdistykset pääsevät kertomaan ihmisille aivan uudella tavalla omasta toiminnastaan ja missiostaan. Samalla he tarjoavat ihmisille mahdollisuuden tukea toimintaa rahallisesti tai tietoa levittämällä, kertoo suunnittelija Lilli Siikasmaa Tampereen kaupungilta.

Tamperelaiset yhdistykset, yhteisöt ja työryhmät voivat tänä syksynä saada myös Tampereen kaupungin yhdeksi joukkorahoituskampanjansa rahoittajista.

Mun Tampere -avustusta voi saada joukkorahoituskampanjalle, jolla kerätään rahaa kertaluonteiselle, uudenlaiselle hankkeelle tai tapahtumalle, joka tuo tamperelaisille iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä. Avustusta ei voi saada voittoa tavoittelevalle tai yritystoimintaan liittyvälle toiminnalle.

- Mainioita ovat esimerkiksi katutaiteeseen tai kaupunginosatapahtumaan liittyvät ideat. Mun Tampere -joukkorahoitusta voi saada myös vaikkapa lemmikkieläinjuhlaan, yhteisöpuutarhan toteuttamiseen tai urheilutempaukseen, Siikasmaa sanoo.

Rahoituksen lisäksi näkyvyyttä ja sparrausta

Kaupungin avustuksen suuruus riippuu joukkorahoituskampanjan minimitavoitteesta eli pienimmästä summasta, jolla hanke tai tapahtuma voidaan toteuttaa. Kaupungin rahoitusosuus on 40 prosenttia minimitavoitteesta, jonka kampanjantekijä on itse määritellyt.

Mukaan voi hakea 4.10.2020 mennessä joko suunnitteluvaiheessa tai jo käynnissä olevalla joukkorahoituskampanjalla.

Mun Tampere -joukkorahoitukseen mukaan valitut saavat rahoituslupauksen lisäksi muutakin tukea kaupungilta. Kampanjat saavat näkyvyyttä kaupungin tiedotteissa ja sosiaalisessa mediassa sekä kampanjoja varten avattavalla omalla Mun Tampere -sivustolla Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelussa. Kampanjan toteuttajat saavat myös sparrausta ja tukea kampanjan suunnittelu- ja toteutusvaiheessa.

Tampereen kaupunki kehittää ja edistää joukkorahoitusta Tampereen ja Tuusulan kunnan yhteisessä Osallistuvalla rahoituksella uusia osallisuuden muotoja -projektissa. Sitran rahoittama projekti on osa Demokratiakokeilut 2020 -hanketta.

Lisätietoja joukkorahoituksesta ja Mun Tampere -avustuksen hakulomake: tampere.fi/joukkorahoitus


Lisätietoja

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela

Kuvat Johanna Kurela