Siirry sisältöön

Messukylään uusi päiväkoti

Julkaistu 17.9.2020 19.17

Messukylään rakennettava uusi päiväkoti tulee palvelemaan koillisen alueen lisäksi myös muiden alueiden lapsia, sillä päiväkoti on hyvin saavutettavissa. Uusi päiväkoti mitoitetaan 160 lapselle. Sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi 17.9.2020 päiväkodin tarveselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi.

Päiväkodin rakentaminen edellyttää asemakaavamuutosta, joka on parhaillaan vireillä. Jos asemakaava valmistuu tarveselvityksessä esitetyn aikataulun mukaisesti, rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2022 ja päiväkoti voidaan ottaa käyttöön elokuussa 2023. Messukylän vanha päiväkoti on toiminnassa siihen asti, kunnes uusi päiväkoti valmistuu. Vanha päiväkoti puretaan, kun uusi päiväkoti otetaan käyttöön.

Päiväkodin tontti rajautuu Messukylänkatuun ja Kyläojankatuun. Idässä päiväkoti ja sen piha-alue rajautuvat Messukylän koulun pihaan. Päiväkodin ja koulun tonteista muodostetaan yhtenäinen kokonaisuus. Pysäköintialue sijoitetaan tontin pohjoispuolelle, päiväkodin ja koulun väliselle alueelle. Päiväkoti on hyvien kevyenliikenteen sekä julkisten kulkuyhteyksien varrella. Uudisrakennuksen suunnittelun yhteydessä mietitään myös päiväkotiympäristön liikenneturvallisuutta.

Kaksikerroksisen rakennuksen kaikille yhteiset tilat toimivat kokoavana tilana. Ryhmätilat suunnitellaan muuntojoustaviksi ja niistä kaikista tulee olla suora yhteys pihalle märkäeteisten kautta. Päiväkodin tilat suunnitellaan siten, että ne mahdollistavat alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden iltakäytön.

Uuden päiväkodin rakentamiskustannuksiksi arvioidaan 7,45 miljoonaa euroa. Varhaiskasvatuksen henkilöstökulut kasvavat laajenevaa toimintaa vastaavasti. Messukylän vanhassa päiväkodissa on kaksi ryhmää, joissa on yhteensä 30 lasta. Uuteen päiväkotiin tulee kuusi ryhmää enemmän.


Lisätietoja

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki