Siirry sisältöön

Maailman potilasturvallisuuspäivä valaisee Tammerkosken oranssiksi 17.9.

Julkaistu 16.9.2020 10.58

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut 17.9. Maailman potilasturvallisuuden päiväksi. Toista kertaa vietettävän päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasturvallisuudesta.

Vuoden 2020 teema on "Henkilöstön turvallisuus on potilas- ja asiakasturvallisuutta". Se painottaa sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuden yhtymäkohtia, joita koronavirusepidemia on entisestään korostanut ja tuonut näkyväksi.

– Huolehtimalla, että henkilöstön on turvallista tehdä työtään, saavat potilaat ja asiakkaat tarvitsemansa hoidon ja avun turvallisesti. Esimerkiksi suojavarusteet, tarkat toimintaohjeet ja huolellinen käsihygienia suojaavat niin henkilökuntaa kuin potilaita ja asiakkaita, kertoo hallintopäällikkö, työsuojelupäällikkö Tuula Haapio Tampereen kaupungilta.

Keväällä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköissä arvioitiin uudelleen työhön liittyvät vaarat, esimerkiksi millaista suojautumista tarvitaan. Koronavirusepidemia onkin tuonut työsuojelun entistä konkreettisemmin jokaisen työntekijän ja esimiehen huomioitavaksi.

Potilasturvallisuuspäivänä Ulkoinen linkkirakennuksia ja monumentteja valaistaan potilasturvallisuuden teemavärillä eli oranssilla. Tampereen kaupunki osallistuu päivään valaisemalla Tammerkosken oranssiksi.

Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa kampanjoidaan koko vuosi 2020 turvallisen työkulttuurin puolesta. Työturvallisuus on asennetta -nimellä kulkevan kampanjan kolme kärkiteemaa ovat turvallisen työkulttuurin omaksuminen osaksi työarkea, kotikäyntien turvallisuus sekä kiireettömyys liikenteessä.

Maailman potilasturvallisuuspäivän logo.

Lisätietoja

Hallintopäällikkö, työsuojelupäällikkö
Tuula Haapio
puhelin 050 547 6111
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala