Siirry sisältöön

Kirjastoissa syksyllä maltillisesti tapahtumia

Julkaistu 10.9.2020 12.53

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää syksyllä pääasiassa pieniä kirjallisuustapahtumia sekä tietotorien kursseja ja digivinkkauksia. Tapahtumien turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Mediasihteeri ja digivinkkauksen yleisöä pääkirjasto Metsossa
 

Kirjastoissa järjestetään syksyllä 2020 koronatilanteen vuoksi selvästi tavallista vähemmän tapahtumia. Syksyn ohjelma koostuu pääasiassa pienistä kirjallisuustapahtumista, kuten vauvalorutteluista, lukupiireistä ja Novellikoukku-hetkistä.

Kirjaston syksyn tapahtumat on suunniteltu niin, että ne ovat mahdollisimman turvallisia osallistujille, järjestäjille ja esiintyjille. Tapahtumien osallistujamääriä rajoitetaan ja etäosallistumista tarjotaan monissa tapahtumissa vaihtoehtona.

- Tänä syksynä pyydämme esimerkiksi lukupiireihin ennakkoilmoittautumiset ja otamme paikalle enintään 10 osallistujaa. Näin pystymme takaamaan riittävien turvavälien säilymisen. Lisäksi järjestämme muutamia isompia tapahtumia, kuten loppusyksyn Metso TALK -keskustelusarjan, joihin voi osallistua myös verkon välityksellä. Tilanteen niin vaatiessa striimattavat tapahtumat voidaan järjestää kokonaan ilman live-yleisöä, tapahtumakoordinaattori Anna Szalay kertoo.

Tilannetta ja viranomaisohjeita seurataan tarkasti, ja muutokset kirjaston tapahtumakalenterissa ovat mahdollisia. Myös muutamia uusia etätapahtumia on vielä suunnitteilla. Lue luppakorvalle -toimintaa ei ennakkotiedoista poiketen ole syksyllä ohjelmassa, koska Kennelliitto on keskeyttänyt lukukoiratoiminnan syksyn ajaksi.

Ajantasaiset tiedot syksyn tapahtumista

Tietotoreilla kursseja ja digiopastusta

Kirjastojen tietotorit järjestävät syys-joulukuussa maksuttomia kursseja Sampolan, Hervannan ja Lielahden tietotoreilla sekä pääkirjasto Metsossa.

- Järjestämme syksyllä tuttuun tapaan lyhyitä peruskursseja olennaisimmista digitaidoista, kuten tietokoneen, sähköpostin ja internetin käytöstä. Teemakursseilla tutustutaan muun muassa tietokoneen ja älylaitteiden tietoturvaan sekä Windows 10 -tietokoneen käyttöön. Ilmoittautuminen kursseille on juuri alkanut, palvelupäällikkö Perttu Rasi sanoo.

Kurssien lisäksi tietotorit järjestävät digivinkkauksia eli ajankohtaisia tunnin pituisia tietoiskuja digitaidoista. Digivinkkauksia järjestetään jo mainittujen kirjastojen lisäksi Koilliskeskuksessa ja Tesoman kirjastossa.

Myös kirjaston digiopastuksessa on huomioitu ajankohtainen koronatilanne. Sekä kurssien että digivinkkauksien osallistumismääriä rajoitetaan turvavälien takaamiseksi. Koronatilanteen vuoksi myös digivinkkauksiin otetaan tänä syksynä ennakkoilmoittautumiset.

Lisätietoa tietotorien kursseista ja digivinkkauksista


Lisätietoja

Tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]

Perttu Rasi
puhelin 040 8004659
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Eva Kallioranta