Siirry sisältöön

Tammelantorista pohjoiseen uusi asuin- ja liikerakennus, yhdyskuntalautakunta hyväksyi asemakaavan

Julkaistu 8.9.2020 19.09

Tammelantorin pohjoispuolella sijaitsevaan kortteliin Kullervonkadun ja Tammelan puistokadun kulmaan on tulossa uusi asuin- ja liikerakennus. Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi 8.9.2020 muutoksen mahdollistavan asemakaavan. Asemakaava etenee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Tamronkulma Kullervonkadulta
 

Asemakaavalla mahdollistetaan uuden asuin- ja liikerakennuksen rakentaminen korttelin pohjoisosan tontille. Nykyinen matalampi liikerakennus Tammelan puistokadun ja Kullervonkadun risteyksestä puretaan. Korttelin eteläreunalla sijaitseva asuinkerrostalo säilyy, joten näkymä Tammelantorin varrella ei muutu.

Korttelin käyttötarkoitukseen lisätään nykyisen asuin- ja liiketilan lisäksi toimistomahdollisuus. Rakennusoikeutta osoitetaan 7000 kerrosneliömetriä, josta 300 kerrosneliömetriä tulee toteuttaa liiketiloina. Tontin kokonaisrakennusoikeus kasvaa noin 6000 kerrosneliömetriä.

Asemakaava oli nähtävillä 30.4.-2.6.2020. Nähtävillä olon jälkeen kaavan yleismääräyksiin on tehty julkisivujäsentelyä ja hulevesihuoltoa koskevat tekniset tarkistukset. Melumääräykset säilytettiin yhdyskuntalautakunnan melulinjausten mukaisina.

130 uutta asuntoa

Uusia asuntoja voidaan rakentaa tontille noin 130, mikä tarkoittaa laskennallisesti noin 200 uutta asukasta. Uuteen rakennukseen on tulossa Tammelan puistokadun puolelle kahdeksan kerrosta, joista ylin sisäänvedettynä. Kullervonkadun puolella rakennus on seitsemänkerroksinen.

Kortteliin muodostuvan sisäpihan suunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota jo asemakaavahankkeen aikana. Kohteessa on kokeiltu kaupunkiympäristön viihtyisyyden ja vehreyden kehittämiseen suunniteltua viherkerroin -työkalua.

Pysäköintitilat on suunniteltu pihan alle kahteen kerrokseen. Ajoyhteys pysäköintihalliin järjestetään Tammelan puistokadun puolelta.

Asemakaava on tehty omistajan, asunto-osakeyhtiö Tamronkulman, aloitteesta. Asemakaavan tavoitteena on Tammelan täydennysrakentaminen ympäristön laatua parantavalla asuin- ja liikerakennuksella. Asumisen ja muun toiminnan lisääminen keskustan valmiiden palvelujen ja hyvien liikenneyhteyksien äärelle on kaupungin tavoitteiden mukaista.


Lisätietoja

Puheenjohtaja
Apulaispormestari
Aleksi Jäntti
puhelin 040 727 3234

Esittelijä
Johtaja
Mikko Nurminen
puhelin 040 801 2665

Projektiarkkitehti
Raija Mikkola
puhelin 040 806 3019


Teksti Anna-Leea Hyry