Siirry sisältöön

Asumisen ideamyssystä saa inspiroivia ideoita

Julkaistu 3.9.2020 9.42

Asumisen ideamyssy -selvitys kertoo asumisen uusista innovaatioista. Siihen on koottu esimerkkejä ja ideoita, joiden tavoitteena on uudistaa tulevaisuuden asumista ja kehittää monimuotoista asuntotuotantoa. Selvityksessä esitellään uusia asuntotyyppejä ja muun muassa ideoita erityisryhmien asumisesta, ympäristöystävällisestä asumisesta, yhteisöllisyydestä ja toiminnallisista ratkaisuista.

– Asumisen ideamyssyn tarkoituksena on olla inspiraation lähde, eräänlainen ideapankki. Ideamyssystä voi olla hyötyä kaupunkisuunnittelijoille, luottamushenkilöille ja rakentajille, mutta erityisesti myös aivan tavallisille asukkaille, jotka ovat kiinnostuneita aiheesta, kertoo arkkitehtiopiskelija Taru Karnaattu, joka oli kaupungin Asumisen kehittäminen ja palvelutilaverkot -yksikössä kesätöissä.

Karnaattu on poiminut selvitykseensä jo toteutuneita ja toimiviksi todettuja kohteita niin Tampereelta, Suomesta kuin maailmalta. Myös vasta suunnitteluvaiheessa olevat ideat ja tutkimukset ovat tarkastelussa.

Asumisen ideamyssy on pdf-versiona Tampereen kaupungin verkkosivuilla, josta sen voi ottaa omaan käyttöönsä. Tiedostoon on koottu sisäisiä ja ulkoisia linkkejä, joista avautuu runsaasti lisätietoja ja kohteisiin pääsee tutustumaan tarkemmin. Kohteet on luokiteltu teemoittain ja jokaisesta on laadittu tiivis esittely.


Lisätietoja

Erityisasiantuntija
Kaisu Kammonen
puhelin 050 571 2950
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell

Kuvat Taru Karnaattu