Siirry sisältöön

Ilmastosankarit tulevat taas

Julkaistu 2.9.2020 15.07

Tampereen kaupungin tavoitteena on kasvaa kestävästi ja olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Ilmastosankari-kampanja inspiroi ilmastotekoihin – varsinkin niihin pieniin arjen tekoihin. Selvitä oma Ilmastosankaripersoonasi ja voit voittaa kaupunkipyörän – arvonnassa yhteensä yli 50 kestävää palkintoa.

Ilmastosankarihahmot näkyvät maapallon takaa.
 

Viime vuonna etsittiin tamperelaisia Ilmastosankareita, tänä syksynä selvitetään oma Ilmastosankari-persoona leikkimielisellä testillä ja jaetaan vinkkejä ilmastotekoihin. Oletko uusimmista digivillityksistä innostuva Teknopioneeri, isoäidin oppeja kunnioittava Arjen Säästäjä vai kenties luontopoluilla viihtyvä Rento Reippailija?

Ilmastosankari-kampanjan verkkosivulla voi tehdä hauskan Millainen Ilmastosankari sinä olet? -testin ja tilata Ilmastosankarin matkassa -uutiskirjeen, joka tarjoaa ajankohtaisia ja paikallisia ilmastotekovinkkejä. Tamperelaiset lähettivät viimevuotiseen kampanjaan lähes 1000 omaa arjen ilmastotekoideaa, joita nyt jaetaan eteenpäin muiden paikallisten vinkkien kanssa. Uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein koko syksyn ajan.

Tampereen kaupungin Kestävä Tampere 2030 -ohjelmapäällikkö Laura Inha korostaa, että pienimmätkin ilmastoteot ovat Ilmastosankaruutta.

– Kun tamperelaiset tekevät pieniä tekoja päivittäin, pienistä teoista kasvaa iso kokonaisvaikutus, Inha toteaa.

– Ilmastoteoista ei kannata kuitenkaan ottaa stressiä, vaan ne voi sovittaa omaan elämäntyyliinsä ja -tilanteeseensa sopiviksi. On parempi valita kestävämpi valinta edes joskus kuin ei milloinkaan.

Kaupunkikonsernin suunnitelluista ilmastoteoista kerrotaan tarkemmin 31.8.2020 kaupunginhallituksessa hyväksytyssä Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartassa, jossa on peräti 236 toimenpidettä. Tiekarttaa tullaa päivittämään jatkossa säännöllisesti.

Kampanja on käynnissä 30.11.2020 saakka.


Lisätietoja

Kehityspäällikkö
Laura Inha
puhelin 040 801 6035
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Aino Järventausta
puhelin 040 194 0799
sähköposti [email protected]

Projektipäällikkö
Sanni Kouhi
puhelin 044 430 9193
sähköposti [email protected]


Teksti Sanni Kouhi