Siirry sisältöön

Uusi liikuntasovellus kannustaa liikkumaan yhdessä

Julkaistu 28.8.2020 8.18

Tampereen kaupunki on hankkinut kokeiluun uuden liikuntasovelluksen, joka kannustaa hauskalla ja pelillisellä tavalla lapsia ja aikuisia liikkumaan yhdessä.  Geego-liikuntasovelluksen kaupunkihaasteet yhdistävät yhteisen kävelylenkin, suunnistamisen, sekä treenaamisen. Kaupunkihaasteita voi suorittaa viidellä eri reitillä Tampereella.

 

Kaupunki haki keväällä yrityksiltä ideoita lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteena oli, että ratkaisut palvelisivat erityisesti koronaviruspandemiasta nousseita tarpeita, mutta olisivat vaikuttavia myös poikkeusolojen jälkeen. Yksi valituista ideoista on Geego-liikuntasovellus, jossa käytetään kaupunkihaasteita ja tehtäviä viidellä eri liikuntareitillä Tampereella.  

Kaupunkihaasteiden suunnittelun inspiraationa ja taustatietona käytettiin tamperelaisilta 4. luokan oppilailta kerättyä tietoa heidän mieluisimmista vapaa-ajan viettotavoista.  

– Halusimme reagoida nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen kehittämällä hyvinvointia tukevia ratkaisuja yhdessä oppilaiden ja yritysten kanssa. Tarkoituksena on, että lapset ja nuoret pääsevät itse vaikuttamaan oman terveytensä ja hyvinvointinsa määrittelyyn ja niiden edistämiseen,  kehittämispäällikkö Harri Jurvela sanoo. 

Kaupunkihaasteet innostavat hauskalla ja pelillisellä tavalla perheitä liikkumaan yhdessä

Geego-sovelluksen tehtävien ja haasteiden tavoitteena on tarjota esimerkiksi perheille vaivatonta ja hauskaa yhdessätekemistä. Kaupunkihaasteet soveltuvat myös vaikkapa työ- tai kaveriporukoille. 

Jokainen kaupunkihaaste pitää sisällään ketteryyttä ja liikkuvuutta kehittäviä tehtäviä lapsille. Aikuisille se tarjoaa personal trainerin suunnitteleman ja kuntoa kohottavan treeniohjelman. Pelimaailmasta tutut palkitsemiskeinot pitävät geegoilun kiinnostavana ja koukuttavat etenemään aina seuraavaan tehtävään. 

Kaupunkihaasteet ja reitit löytyvät Kaupista, Peltolammilta, Suolijärveltä, kaupungin keskustasta sekä Hatanpään arboretumista.  Arboretumin reitti on tehty esteettömäksi ja sen voi suorittaa myös pyörätuolilla liikkuvat. Sovellus ohjaa kuljettavan reitin, ja tehtävät tehdään muun muassa videoiden avulla. 

Lisätietoja Tampereen reiteistä:
Ulkoinen linkkihttps://www.geegokids.com/kaupunkihaasteet/tampere/

Geego-sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta. 
Reittien suorittamiseen ei tarvita kuin yksi älylaite.

Lisätietoja ja peliohjeet: Ulkoinen linkkihttps://www.geegokids.com/kaupunkihaasteet/

Tampereen kaupunkihaasteet ovat käytettävissä maksutta vuoden 2020 loppuun saakka, ja sovelluksen käyttäjiltä tullaan keräämään palautetta, jotka otetaan huomioon mahdollisen jatkokäytön suunnittelussa. 
Kaupunkihaasteiden lisäksi Geegossa ovat maksutta Haasteet- ja Tenavamaailma-osioiden kolme ensimmäistä osiota. Haasteet-osiossa voi testata eri liikuntahaasteita ja Tenavamaailma totuttaa alle kouluikäiset liikuntaan yhdessä Geego-maskotin kanssa. 

Geego Kids Oy:n kehittämän sovelluksen hankinnasta vastasivat Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalvelut sekä Smart Tampere -kehitysohjelma. 


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Harri Jurvela
puhelin 040 806 2829
sähköposti [email protected]

Asiakkuusvastaava
Markku Niemi
puhelin 050 511 7341
sähköposti [email protected]


Kuvat Laura Vanzo / Visit Tampere