Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki linjasi loppuvuoden tapahtumien järjestämisen

Julkaistu 24.8.2020 18.37

Tampereen kaupunki linjasi loppuvuodelle suunniteltujen kaupungin omien tapahtumien järjestämisen. Kaupunki noudattaa valtakunnallisia ohjeistuksia tapahtumien, tilaisuuksien ja suhdetoiminnan järjestämisessä. Loppuvuodelle suunnitelluista tapahtumista toteutetaan vain ne, joissa on aidot edellytykset noudattaa turvavälejä itse tapahtumassa sekä sinne siirryttäessä ja sieltä poistuttaessa. Kaupungin omat suuret yleisötapahtumat tältä vuodelta on päätetty perua tai ne toteutetaan vaihtoehtoisilla sisällöillä.

Perinteisesti 1.10. ja sen läheisyydessä olevan viikonlopun aikana järjestetty Tampereen päivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisella tavalla. Tampereen päivän yleisötapahtumia ei tänä vuonna järjestetä, vaan Tampereen perustamispäivää juhlistetaan toteuttamalla virtuaalinen ohjelmakokonaisuus verkkoon 1.10. - 4.10. Tammerkoskeen suunnitellaan valotaideteoksen toteuttamista ilman erillisiä esitysaikoja 1.10. - 10.10. siten, että kaupunkilaiset voisivat tulla paikanpäälle katsomaan sitä turvallisesti. Myöskään Tampereen päivän juhlavastaanottoa kutsuvieraille Raatihuoneella ei tänä vuonna poikkeustilanteessa järjestetä.

Tampereen päivän ohjelmakokonaisuuteen oli tarkoitus järjestää 3.10. Hämeenpuistoon Puistofiesta, joka päätettiin perua. Niinikään 10.10. Koskipuistoon suunniteltu Valoviikkojen avajaistapahtuma jätetään yleisötapahtumana toteuttamatta. Valoviikot avataan virtuaalisella tapahtumalla, jonka jälkeen eri puolilla kaupunkia loistavat valokuviot syttyvät.

Mikäli koronatilanne sallii Tampereen joulutori pyritään järjestämään Keskustorilla 4. - 22.12. aiempien vuosien tapaan, mutta tilanteen edellyttämät turvallisuusrajoitukset huomioiden. Itsenäisyyspäivän kansanjuhlaa ilotulituksineen 6.12. ei tänä vuonna todennäköisesti toteuteta perinteisenä yleisötapahtumana. Ilotulituksen ja yleisötapahtuman vaihtoehdoksi mietitään muita kaupunkitilan valaistukseen liittyviä toteutuksia.

Tampereen pormestari Lauri Lyly toteaa, että kaupunki teki tapahtumien järjestämisistä linjaukset terveys edellä.

- Koronapandemia ei ole ohi, vaikka Pirkanmaalla on ollut toistaiseksi hyvä tilanne. Sellaisena haluamme sen myös pitää. Tilanne on harmittava. Joudumme katkaisemaan perinteen avoimien ovien päivästä, mutta Tampereen päivän palkintojuhla ja Valoviikkojen avajaiset saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittyä ja etsiä uutta muotoa, pormestari Lauri Lyly toteaa.


Lisätietoja

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö
Iina Ojala
puhelin 040 801 6189
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki