Siirry sisältöön

Maskit lisäsivät roskisten tarvetta

Julkaistu 21.8.2020 14.43

Roskisten tarve on kasvanut Tampereella hengityssuojainten lisääntyneen käytön myötä. Tampereen Infra on lisännyt jäteastioita keskustan vilkkaimmille paikoille pysäkkien läheisyyteen, jotta ihmisten ei tarvitsisi kuljettaa käytettyjä suojaimia pitkiä matkoja. Myös roskisten täyttymistä seurataan entistä aktiivisemmin, ja tyhjennyksiä tihennetään tarvittaessa. Osassa roska-astioita on hengityssuojaimen kuva, mutta niihin voi laittaa myös muuta sekajätettä.

Roska-astia kasvomaskeille ja sekajätteelle
 

Väliaikaisia 240 litran jäteastioita on tuotu Koskipuistoon Paapan kapakan pysäkin yhteyteen, linja-autoaseman kohdalle Hatanpään valtatielle, Keskustorille Hämeenkadun molemmin puolin sekä Aleksis Kiven kadulle Kelan kohdalla olevan pysäkin läheisyyteen.

Mikäli pysäkin roska-astia on täyttynyt, niin hengityssuojaimen voi käytön jälkeen laittaa takaisin muovipussiin ja pudottaa seuraavaan tyhjempään astiaan.

Tampereen Infra muistuttaa myös, että tölkkien ja pullojen kerääjät eivät aukoisi jäteastioita tarpeettomasti ja omalla toiminnallaan lisäisi yleistä epäsiisteyttä esimerkiksi jättämällä roska-astiat auki tai levittämällä roskia.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376

Työpäällikkö
Kari Pitkänen
puhelin 0500 624 059


Teksti Jyrki Ristilä

Kuvat Jyrki Ristilä