Siirry sisältöön

Haapasen huvila myydään SASKY-kuntayhtymälle

Julkaistu 19.8.2020 18.08

Tampereen kaupunki myy Pyynikillä olevan tontin ja siinä olevan rakennushistoriallisesti arvokkaan Haapasen huvilan SASKY-koulutuskuntayhtymälle. Kauppahinta on 1,4 miljoonaa euroa. Kiinteistö myydään SASKY-koulutuskuntayhtymälle ehdolla, että he voivat harjoittaa siellä opetustoimintaa. Asiasta päätti asunto- ja kiinteistölautakunta 19.8.2020.

Haapasen huvilassa (Palomäentie 23) on toiminut viimeksi nykytaiteen museo. Huvila on vuodelta 1928 eikä sitä saa purkaa, sillä rakennus on kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä. Huvila ei sovellu kaupungin toimintoihin ja on ollut muutaman vuoden tyhjillään, joten siitä aiheutuu kaupungille tarpeettomia ylläpitokustannuksia.

Kiinteistökokonaisuus on ollut myynnissä jo vuodesta 2016 alkaen eri kiinteistövälitysliikkeiden kautta. Hyväksyttäviä ja käypää markkina-arvoa vastaavia ostotarjouksia ei ole aiemmin saatu.

Kiinteistörekisterin mukaan myytävän tontin pinta-ala on 1432 neliömetriä. Asemakaavassa tontti on osoitettu kaavamerkinnällä ALY eli se on asuin-, liike- ja kulttuuritoimintojen korttelialue, jolle saa sijoittaa kulttuuriympäristöön soveltuvaa häiriötöntä kulttuuri- ja liiketoimintaa palvelevaa yksityistä tai julkista tilaa sekä ympäristöön soveltuvaa muuta työpaikkatoimintaa. Kaupungin rakennusvalvonnan, asemakaavoituksen ja kiinteistötoimen yhteinen näkemys on, että opetustoiminnan ja siihen liittyvän hallinnon harjoittaminen soveltuvat kaavamääräyksen perusteella alueelle, joten SASKY-koulutuskuntayhtymän tarjoukselleen asettamat ehdot on mahdollista täyttää myös kaupungin osalta.


Lisätietoja

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin 045 137 8505
sähköposti [email protected]

Maanhankintapäällikkö
Ari Kilpi
puhelin 050 346 9311
sähköposti [email protected]

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell