Siirry sisältöön

Kasvomaskisuositus Nysse-liikenteeseen

Julkaistu 13.8.2020 15.19

Nysse on päivittänyt turvallisuusohjeistustaan. THL antoi torstaina 13.8.2020 kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä. Uuden viranomaisohjeen vuoksi myös Nysse päivittää turvallisuusohjeistustaan: Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt käytettäväksi kasvomaskia.

Nysse on aiemmin suositellut matkustajia harkitsemaan suojavarusteiden käyttöä, ellei riittävän fyysisen etäisyyden säilyttäminen ole mahdollista. Oikein käytettynä kasvomaskin on todettu vähentävän viruksen mahdollista leviämistä ympäristöön.

THL antoi torstaina 13.8.2020 kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä.

Uuden viranomaisohjeen vuoksi myös Nysse päivittää turvallisuusohjeistustaan: Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt käytettäväksi kasvomaskia.

Maskisuositus ei poista aiempia ohjeita vaan täydentää niitä. Turvallinen matka tehdään yhdessä. On tärkeää, että matkustajat noudattavat annettuja ohjeistuksia. Omalla toiminnalla voi vähentää koronatartuntojen leviämistä.

Käytä kasvomaskia. Aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista.

Matkusta vain terveenä.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Muista turvavälit. Vältä ruuhkabusseja aina kun aikataulusi sen sallivat, ja valitse hiljaisempi vuoro ruuhka-ajan ulkopuolelta. Varaa matkallesi aikaa: jos vuoro on kovin täysi, odota seuraavaa vuoroa.

Yski nenäliinaan tai hihaan, älä käsiin.

Vältä käteistä, käytä matkakorttia tai Nysse Mobiilia.

Päivitämme ohjeistusta tarvittaessa.

Ulkoinen linkkiTampereen seudun joukkoliikenne

Ulkoinen linkkiLisätietoja THL:n sivuilta


Teksti Hanne Tamminen