Siirry sisältöön

Kyselyyn Rantatunnelin vaikutuksista ehtii vielä vastata

Julkaistu 13.8.2020 10.00

Rantatunnelikyselyyn ehtii vielä vastata elokuun loppuun mennessä. Kyselyllä selvitetään Tampereen Rantatunnelin vaikutuksia asukkaisiin sekä Rantaväylän ja lähialueiden liikenteeseen. Kyselyyn toivotaan vastauksia autoilijoilta, pyöräilijöiltä ja jalankulkijoilta ja lähialueiden asukkailta.

Rantatunneli suuaukko lännestä
 

Kyselyn ensimmäinen osa on kaikille avoin. Jälkimmäinen osa on tarkoitettu vain tunnelin lähialueiden asukkaille. Kyselyllä kartoitetaan liikkujien ja asukkaiden kokemuksia ennen tunnelia ja sen valmistumisen jälkeen.

Autoilijoilta tiedustellaan muun muassa, kuinka hyvin keskusta on saavutettavissa idän ja lännen suunnista. Lisäksi palautetta pyydetään liikenteen sujuvuudesta tunnelissa, Rantaväylällä sekä lähialueiden kaduilla. Jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä kysytään lähialueiden kävely- ja pyöräteistä, niiden turvallisuudesta, laadusta ja tunnelmasta.

Rantatunnelin lähivaikutusalueiden asukkaat voivat antaa palautetta liikenteen aiheuttamasta melusta, pölystä ja päästöistä sekä arvioida Rantatunnelin käyttöönoton vaikutuksia asumisviihtyvyyteen, maisemaan, kaupunkikuvaan ja ranta-alueiden virkistyskäyttöön. Lähivaikutusalueen asukkailla tarkoitetaan alle 300 metrin etäisyydellä niin tunneliväylästä kuin kulkuaukoistakin asuvia.

Kysely on osa Rantatunnelin käyttöönoton jälkeistä seurantaa.

Kysely löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut .

Rantatunnelin lähivaikutusalue kartalla
Rantatunnelin lähivaikutusalue kartalla. Kuva avautuu isommaksi klikkaamalla.

Lisätietoja

Tampereen kaupunki:
Rakennuttajainsinööri
Raija Tevaniemi
puhelin 050 523 2052

Sitowise
Asiantuntija
Risto Haverinen
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen