Siirry sisältöön

Arkkitehtuuripolitiikkaa pohjustavia kohtaamisia - kolmen seminaarin sarja alkaa 12.8.2020

Julkaistu 10.8.2020 13.30

Tampereen kaupunki ja TamSAFA järjestävät kolmen Tampereen arkkitehtuuripolitiikkaa käsittelevän seminaarin sarjan, jotka alkavat aina kaupunkikävelyllä. Seminaarit osaltaan valmistelevat kaupungin arkkitehtuuripolitiikan päivittämistä.

Teemalla "Kohtaamiset" aloitetaan keskiviikkona 12.8.2020 kello 14 alkaen tukikohtana G Livelab (Keskustori 1). Tapahtuman ilmoittautuminen on päättynyt. Koronatilanteen vuoksi seminaariosuuteen voi osallistua etänä. Se välitetään suorana videolähetyksenä kello 15.30 alkaen. Tilaisuuden keskusteluun voi osallistua muun muassa älypuhelimella nettiselaimella toimivan Mentimeter-työkalun avulla. Osallistumisohjeet annetaan tilaisuudessa.

- Viime vuosien poikkeuksellisen kiivaan kehityksen vaihe ja kuluvan vuoden poikkeustila ovat antaneet uuden sysäyksen pohtia arkkitehtuurin, esteettisen ympäristön ja yhteisen kaupunkitilan merkitystä hyvinvoinnille ja kulttuurille, kaupungin yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen kertoo.

Tampereen nykyinen arkkitehtuuriohjelma on laadittu jo vuonna 2007, ja siinä visioitiin vuotta 2016. Nyt siis voidaan arvioida ohjelman toteutumista, ja miettiä tulevaisuutta.

- Tampereen arkkitehtuuripolitiikkaa tehdään keskustelemalla ja pohtien mikä on yhteisesti jaettu käsitys laadusta ja kiinnostavuudesta rakennustaiteessa ja kaupunkirakennustaiteessa. Kirjaamalla näitä asioita syntyy arkkitehtuuriohjelma, jolla voidaan rakennus- ja kaupunkisuunnittelussa sekä toteuttavassa rakentamisessa tähdätä samaan - hyvään arkkitehtuuriin, Montonen jatkaa.

Tampereella arkkitehtuuriohjelma syntyy prosessina, joka käynnistyi vuosi sitten pidetyllä seminaarilla. Se jatkuu nyt kolmen seminaarin sarjana, joka päättyy Tampereen arkkitehtuuri- ja design -viikkoon. Tavoitteena on, että Tampereen arkkitehtuuriohjelma syntyy samaan aikaan kuin käynnissä olevan valtakunnallinen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma Apoli 2020.

Seuraavat seminaarit ovat keskiviikkoina 2.9.2020 teemalla "Koti kaupungissa" ja 7.10.2020 teemalla "Kontakti".

Aikataulu keskiviikkona 12.8.2020:

14.00 Kaupunkikävely Tampellaan, lähtö G Livelabilta

15.30 Seminaari: puheenvuorot & keskustelu (seurattavissa livelähetyksenä)

Ted Schauman, Schauman & Nordgren Architects

Jani Päivänen, FCG

Jussi Murole, B&M architects

17.30 Seminaari päättyy


Lisätietoja

Asemakaavapäällikkö
Hanna Montonen
puhelin +358408016952
sähköposti [email protected]

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA
Tampereen paikallisasiamies
Kasmir Jolma
puhelin 050 443 2710
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Leea Hyry