Siirry sisältöön

Uudet Mustametsän ja Hippoksen päiväkodit otetaan käyttöön elokuussa

Julkaistu 6.8.2020 13.58

Tampereella otetaan elokuun alussa käyttöön kaksi uutta kaupungin päiväkotia: Mustametsän päiväkoti Nekalassa ja Hippoksen päiväkoti Kissanmaalla. Eri puolilla kaupunkia on käynnissä myös useita muita päiväkotien ja koulujen uudisrakennus- ja perusparannushankkeita.

Uusi Mustametsän päiväkoti avaa ovensa 10.8.2020. Päiväkodissa on tilat myös esiopetukselle, joka alkaa tiloissa 11.8.2020. Uudisrakennus sijaitsee Kuokkamaantien ja Ahlmanintien kulmassa osoitteessa Kuokkamaantie 14. Samassa rakennuksessa toimii myös Mustametsän neuvola.

Mustametsän yksikössä on noin 150 päiväkotipaikkaa ja noin 70 esiopetuspaikkaa. Toimintaa on kahdessa kerroksessa. Alakerrassa on kahdeksan varhaiskasvatusryhmää, esiopetuksen tilat ovat toisessa kerroksessa. Rakennuksessa on lisäksi liikuntasali. Liikuntasalia, ruokailusalia ja pientä kokoustilaa vuokrataan myös ulkopuoliseen käyttöön.

Mustametsän päiväkoti ja neuvola, julkisivua
Uudessa Mustametsän päiväkodissa on myös esiopetusta ja neuvola.

– Mustametsän päiväkoti palvelee etenkin lähialueen lapsiperheitä, mutta keskeisen sijaintinsa vuoksi Mustametsä voi olla hyvä vaihtoehto myös laajemmin eteläisen alueen tai keskustan lapsiperheille, sanoo asiakaspalvelupäällikkö Katri Mantere.

Mustametsän päiväkoti korvaa lähellä sijaitsevan Nekalan päiväkodin, joka lopetti toimintansa kesällä. Muotialassa Pikku-Muotialan päiväkodin (os. Muotialantie 38) toiminta päättyy loppusyksyllä 2020, kun lapset siirtyvät Muotialan päiväkodin laajennettaviin tiloihin (os. Muotialantie 64).

Leikkitelineitä Mustametsän päiväkodin pihalla
Mustametsän päiväkodin leikkipiha valmistui elokuun alussa.

Hippoksen päiväkoti valmiiksi, kaksi uutta palvelusetelipäiväkotia

Hippoksen päiväkodin uudet tilat on otettu käyttöön Kissanmaalla elokuun alussa. Uusi, puurakenteinen päiväkoti on rakennettu Hippoksen vanhan päiväkodin tilalle Takahuhdintie 1:ssä sijaitsevalle tontille.

Hippoksen päiväkodissa on tilat kuudelle ryhmälle, yhteensä paikkoja on 120 lapselle. Tilat ovat avarat ja muuntojoustavat. Päiväkotiin tulee ryhmien yhteiseen käyttöön muun muassa monitoimisali ja kaksi monitoimitilaa. Ruokasaliin ja liikuntasaliin (monitoimisaliin) on oma sisäänkäynti. Näitä tiloja voi käyttää myös iltaisin.

Tampereella avataan elokuussa myös kaksi uutta palvelusetelipäiväkotia, jotka sijaitsevat Tammelassa ja Hervannassa.

Hippoksen päiväkodin sisäaula, päiväkodin aikuinen istumassa
Hippoksen uuden päiväkodin avariin tiloihin mahtuu kuusi varhaiskasvatuksen ryhmää. Kuvassa Piret Kallio.
Aikuinen ja kaksi lasta istuvat pöydän ääressä
Hippoksen päiväkoti avasi ovensa elokuun alussa.

Olkahisen ja Pellervon koulujen rakentaminen käynnissä

Päiväkoti- ja kouluverkon rakentaminen ja perusparannukset jatkuvat eri puolilla kaupunkia syyskaudella 2020.

Esimerkiksi koillisella alueella Olkahisen uuden koulun rakentaminen on aloitettu pohjatöillä ja rakentaminen jatkuu kesän jälkeen. Koulurakennus valmistuu suunnitelman mukaan lokakuussa 2021. Olkahisen päiväkotia peruskorjataan parhaillaan.

Pellervon päiväkodin ja koulun uudisrakennuksen rakentaminen on myös käynnissä. Pellervon uudet tilat valmistuvat toukokuussa 2021.

Pispalan koulun perusparannus on alkanut kesällä. Oppilaat siirtyvät rakennustöiden ajaksi Hyhkyn koulun tontilla sijaitsevaan väistötilaan, Kaarilan kouluun sekä Tampereen kansainväliseen kouluun. Remontti valmistuu tammikuussa 2022.

Lielahden päiväkodin uudisrakennuksen rakentaminen alkoi viime keväänä Ollinojankatu 6:ssa. Päiväkoti valmistuu elokuussa 2021.

Perusparannustyöt jatkuvat muun muassa Lentävänniemen koulussa. Remontin odotetaan valmistuvan niin, että oppilaat pääsevät tiloihin tammikuussa 2021.

Linnainmaan päiväkodin perusparannus jatkuu ja valmistuu loka–marraskuussa 2020.

Härmälän koulutalon oppilaat väliaikaisesti Hatanpäälle, Hatanpäältä Koivistontielle

Hatanpään koulun Härmälän koulutalon oppilaat siirtyvät syyslukukauden alussa Hatanpään koulutaloon (Haapakuja 2) Härmälän koulutalossa todetun sisäilmaongelman vuoksi. Tämän vuoksi Hatanpään koulun vuosiluokkien 7-9 oppilaat siirtyvät Koivistontielle entisiin Tredun tiloihin (Koivistontie 31). Härmälän koulutalosta siirtyy noin 380 oppilasta Hatanpäälle, ja Hatanpäältä noin 470 oppilasta Koivistontielle.

Puistokoulussa Saukonpuiston koulutalon toiminta on päättynyt kesällä 2020. Kalevanpuiston koulutalon toiminta siirtyy keskustasta toistaiseksi uusiin väistötiloihin Vuoreksen alueelle lukuvuoden 2020-2021 alkaessa. Myös varhaiskasvatuksen Erho-yksikön toiminta siirtyy elokuussa Vuoreksen uuteen väistötilaan.


Lisätietoja

Eteläinen ja kaakon alue (Mustametsän päiväkoti)
Palvelupäällikkö
Tanja Moisala
puhelin 040 485 6275
sähköposti [email protected]

Keskustan alue (Hippoksen päiväkoti)
Varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386
sähköposti [email protected]

Hatanpään koulun rehtori
Mikko Hepo-oja
puhelin 040 800 7474
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Hanna Leppänen