Siirry sisältöön

Kirjatin perhelukudiplomi kannustaa perheitä lukemaan

Julkaistu 6.8.2020 10.30

PIKI-kirjastot ovat julkaisseet uuden Kirjatin perhelukudiplomin. Maksuton mobiilisovellus auttaa löytämään ikätasoista luettavaa alle kouluikäisille lapsille sekä tarjoaa runsaasti lukuvinkkejä eri aihepiireistä.

Kuvituskuva. Kirjatti-kissa lukee kirjaa.
 

PIKI-kirjastot julkaisivat 6. elokuuta uuden Kirjatin perhelukudiplomisovelluksen, jonka tarkoituksena on tukea alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä yhteistä lukuharrastusta. Perhelukudiplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä monipuolisesti ja helpottaa sopivan luettavan etsimistä. Perhelukudiplomin voi ladata maksuttomana mobiilisovelluksena sekä Android- että iOS-laitteille.

Kirjatin perhelukudiplomista voi hakea lukuvinkkejä aiheittain tai ikäryhmittäin (0–4-vuotiaat ja 5–7-vuotiaat).

- Kirjastoammattilaiset ovat valinneet perhelukudiplomin kirjalistoihin runsaasti sekä kotimaisten lastenkirjailijoiden teoksia että laadukkaita käännöksiä. Perhelukudiplomin teemoja ovat esimerkiksi nukkumaanmeno, päivähoito ja koulu, perhe, seikkailu, tunteet ja vaikeat aiheet, perhelukudiplomihanketta vetänyt kirjastonhoitaja Merita Ronkainen Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Todistus ja pieni palkinto kirjastosta

Perhelukudiplomi suoritetaan lukemalla kymmenen lukudiplomissa suositeltua teosta. Suoritukset voi halutessaan merkitä kirjastosta maksutta saatavaan Kirjatti-kirjanmerkkiin, jossa on kymmenen tassunjälkeä ruksattavaksi luettujen kirjojen mukaan. Kun kaikki tassunjäljet ovat täynnä, kirjanmerkkiä voi käydä näyttämässä jossakin Pirkanmaan kirjastossa. Diplomin suorittaja saa kirjastosta lukudiplomitodistuksen ja pienen yllätyksen palkinnoksi.

Perhelukudiplomissa on jokaisesta suositellusta kirjasta kansikuva ja lyhyt esittelyteksti. Sovelluksesta näkee myös teoksen saatavuustiedot Pirkanmaan kirjastoissa, eli missä kirjastossa kirja on paikalla. Lisäksi jo luettuja kirjoja voi merkitä luettujen listalle. Lukudiplomin voi suorittaa myös perinteisesti ilman sovellusta tulostamalla kirjalistat PIKI-verkkokirjastosta paperille ja tarkistamalla teosten saatavuuden verkkokirjaston linkeistä.

Myös alakoululaisille sekä yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille on omat lukudiplomit sovelluksineen. Nämä löytyvät sovelluskaupoista Pirkanmaan lukudiplomi -haulla.

Kirjatin perhelukudiplomi ladattavissa sovelluskaupoista. Saatavilla on sekä Android- että iOS-versio. Lisää kirjavinkkejä perheille Instagramissa Kirjatin kirjavinkit -tilillä.

Ulkoinen linkkiPerhelukudiplomin kirjalistat PIKI-verkkokirjastossa


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Kirjastonjohtaja
Merita Ronkainen
puhelin 040 800 7812
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi

Kuvat Noora Katto