Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki seuraa koronapandemian vaikutuksia

Julkaistu 6.8.2020 9.53

Tampereen kaupunki seuraa ja analysoi jatkuvasti koronan vaikutuksia. Heti pandemian alkuvaiheessa kaupunki otti käyttöön järjestelmän, jolla pystytään kokoamaan useista eri lähteistä päivittyviä tietoja ja ylläpitämään oikeaa tilannekuvaa. Tampereen kaupunki painottaa jatkossakin tiedolla johtamista ja koostaa tietoa pandemian vaikutuksista. Tiedot ovat sekä päätöksentekijöiden käytössä että avoimesti kaikkien saatavilla kaupungin verkkosivuilla.

Toimintaympäristön raportissa tarkastellaan mm. väestönkasvun, työllisyyden ja toimeentulotuen saajien sekä yritysten, matkailijoiden, rikosten, rakennuslupien ja liikenteen määrän muutoksia kuukausittain. Niitä arvioidaan vertaamalla vuoden 2020 tietoja vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan. Tiedot päivitetään jatkossa kerran kuukaudessa.

Koronapandemian vaikutukset näkyvät etenkin työttömien, lomautettujen ja toimeentulotuen saajien määrän kasvussa. Pandemian vuoksi asetetut liikkumisrajoitukset ja rajojen sulkeutuminen ovat vaikuttaneet merkittävästi matkailualaan, mutta toukokuusta alkanut kotimaan matkailun piristyminen on hieman helpottanut tilannetta. Myös liikennemäärät ovat vähitellen palautumassa viime vuoden tasolle.

Koronapandemialla ei ole vielä ollut vaikutusta Tampereen väestönkasvuun. Muuttoliike on kuitenkin hidastunut eli Tampereelle muutetaan ja kaupungista muutetaan pois vähemmän kuin viime vuonna.

Raportti kokonaisuudessaan:

Ulkoinen linkkiToimintaympäristön muutokset ja mahdolliset koronapandemian vaikutukset


Lisätietoja

Strategiajohtaja
Reija Linnamaa
puhelin 040 572 9610
sähköposti [email protected]

Tietopalvelupäällikkö
Johanna Ahlgrén-Holappa
puhelin 044 431 4159
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu