Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin esi- ja perusopetus ottaa Wilman käyttöön elokuun alussa

Julkaistu 31.7.2020 10.19

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön uuden oppilashallintojärjestelmä Wilman esi- ja perusopetuksessa elokuun alussa. Huoltajat voivat 1.8.2020 alkaen luoda Wilmaan oman käyttäjätunnuksensa. Samalla kun esiopetus ja perusopetus 1.8.2020 ottavat Wilman käyttöön, Helmi-järjestelmän käyttö näissä palveluissa päättyy.

 

Kaupunki valitsi Visma Enterprise Oy:n Wilma-järjestelmän uudeksi oppilashallintojärjestelmäksi viime vuonna toteutetussa kilpailutuksessa.

Wilmaa käytetään huoltajien ja esiopetuksen tai koulun väliseen viestintään sekä erilaisten pedagogisten asiakirjojen laadintaan. Koulussa opettajat käyttävät Wilmaa lisäksi muun muassa arviointien, kokeiden ja läksyjen kirjaamiseen. Huoltajat voivat seurata ja selvittää Wilman kautta oppilaan poissaolot, nähdä oman lapsensa lukujärjestyksen sekä lukea koulun tiedotteita. Oppilaat näkevät Wilmasta lukujärjestyksensä ja suorituksensa, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Wilma-järjestelmää voi käyttää joko tietokoneen selaimen tai mobiilisovelluksen kautta.

Huoltaja tarvitsee Wilmaan uuden tunnuksen

Huoltajat luovat Wilma-tunnuksensa itse Suomi.fi-palvelun kautta. Tunnuksen voi luoda palvelussa 1.8.2020 alkaen. Wilman käyttöönotosta ja ohjeista tunnusten luomiseksi on tiedotettu huoltajille myös suoraan Helmen kautta.

Huoltaja tarvitsee Tampereen kaupungin esi- ja perusopetuksen Wilmaa varten uuden tunnuksen, vaikka hänellä olisi ennestään toisen oppilaitoksen tai koulutuksenjärjestäjän Wilma-tunnus toista huollettavaa tai omaa työtään varten.

Huoltaja voi liittää samaan käyttäjätunnukseen kaikki huollettavanaan olevat lapset, jos he ovat Tampereen kaupungin esi- tai perusopetuksessa.

Kun huoltaja luo tunnuksen Wilmaan, hän kirjautuu Wilmaan Tampereen kaupungin käytössä olevalla osoitteella. Kirjautumiseen tarvitaan ensimmäisellä kerralla mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti, sillä lapsen voi liittää omaan Wilma-tunnukseen vain vahvalla tunnistautumisella Suomi.fi-palvelun kautta. Tätä vaihetta kutsutaan valtuuttamiseksi.

Tämän tehtyään huoltaja pääsee kirjautumaan Wilmaan suoraan omalla tunnuksellaan, eikä vahvaa tunnistautumista enää jatkossa tarvita.

Tutustu ohjeisiin kaupungin verkkosivuilla

Kirjautumisesta on laadittu kaupungin verkkosivuille ohjeet , joita seuraamalla tunnistautuminen ja tunnusten luominen Wilmaan onnistuvat.

Verkkosivulla opastetaan myös, miten Wilma-mobiilisovellus otetaan käyttöön ja miten Wilma-tunnusten kanssa toimitaan esimerkiksi erilaisissa lapsen huoltajuutta koskevissa tilanteissa. Lisää ohjeita huoltajille on myös Wilmaan kirjautumisen etusivulla.

Myös Tampereen kaupungin varhaiskasvatus luopuu Helmi-järjestelmästä lukuvuoden 2020-2021 alussa. Varhaiskasvatuksessa viestimiseen ja pedagogisten asiakirjojen laadintaan käytetään jatkossa nyt jo käytössä olevaa Päikky-järjestelmää.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Heli Ketola
puhelin 040 749 2072
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala