Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin muutoksia elokuun alussa

Julkaistu 30.7.2020 14.13

Kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin tulee muutoksia 1.8.2020, kun Tampereen kaupunki ottaa käyttöön uudet tarkistetut tulorajat ja varhaiskasvatusmaksut.

Asiakasmaksu määräytyy perheen koon, palvelutarpeen sekä bruttotulojen mukaan. Nyt voimaan tuleva indeksitarkistus laskee varhaiskasvatuksen enimmäismaksua yhdellä eurolla (enimmäismaksu 288 euroa kuukaudessa 1.8. alkaen). Pienin perittävä asiakasmaksu säilyy ennallaan (27 euroa).

Toisesta lapsesta perittävä maksu on enintään 50 prosenttia nuorimman lapsen maksusta eli enintään 144 euroa kuukaudessa. Seuraavien lasten maksu on 20 prosenttia nuorimman lapsen maksusta. Perheen koon mukaan määräytyvät kuukausitulojen rajat nousevat 34–61 eurolla.

Perheille postitetaan uudet maksupäätökset elokuun lopussa.

Nyt voimaan tulevat muutokset perustuvat indeksitarkistuksiin, jotka opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmoittanut varhaiskasvatuksen tulorajoihin ja maksuihin. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain edellyttämät indeksitarkistukset asiakasmaksuun ja tulorajoihin tehdään joka toinen vuosi.

Ilmoita muuttuneista tulotiedoista lomakkeella

Kunnan järjestämässä päiväkoti- ja perhepäivähoidossa perittävistä maksuista säädetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaissa. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki ei koske yksityisesti järjestettävää varhaiskasvatusta.

Palvelusetelitoiminnassa palvelusetelin omavastuuosuus lasketaan samoilla periaatteilla kuin kunnan asiakasmaksut. Myös uudet palvelusetelipäätökset toimitetaan perheille elokuussa.

Muuttuneista tulotiedoista perheen tulee ilmoittaa Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Maksupäätöksiä tehtäessä tulotiedot voidaan tarkistaa tulorekisteristä. Palvelusetelipäätöksen osalta perheen on edelleen toimitettava palkkatiedot erikseen asiakasmaksuyksikköön.


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen