Siirry sisältöön

Sellisti Harri Topi konsertoi Viggo Wallensköldin maalausten keskellä

Julkaistu 28.7.2020 11.16

Sellisti Harri Topi konsertoi soolona Haiharan taidekeskuksen päärakennuksessa perjantaina 31.7. Konsertti järjestetään Viggo Wallensköldin maalausnäyttelyn keskellä. Topi soittaa osittain vapaasti improvisoiden ja inspiroituen ympäröivästä näyttelystä.

Sellisti Harri Topi ja Viggo Wallensköldin maalaus Swing.
 

Sellisti Harri Topi konsertoi soolona Haiharan taidekeskuksen päärakennuksessa perjantaina 31.7. klo 19.00. Sello soi konsertissa yhteydessä Viggo Wallensköldin maalauksiin. Topi soittaa osittain vapaasti improvisoiden ja inspiroituen ympäröivästä näyttelystä.

Harri Topi on Tamperelainen freelance sellisti, joka toimii monipuolisesti musiikin eri genreissä. Hän on toiminut sellistinä muun muassa Tampere Filharmoniassa. Topi toimii tällä hetkellä sellonsoitonopettajana Tampereen konservatoriolla.

Haiharan taidekeskuksessa on esillä Viggo Wallensköldin laaja yksityisnäyttely. Sukupolvensa persoonallisimpiin suomalaisiin taidemaalareihin kuuluvan Wallensköldin aiheet pohjaavat voimakkaasti taiteilijan omaan alitajuntaan. Hänet tunnetaan normaaliutta haastavista teoksistaan, joiden aiheena ovat tavanomaisesta poikkeavat kehot. Wallensköldin teoksissa on kysymys jonkin toisen tason löytämisestä, pyrkimyksestä elää uudessa rinnakkaisessa todellisuudessa, joka sisältää samanaikaisesti täyttymyksen mutta myös tragiikan.


Viggo Wallensköldin näyttely Kartano on avoinna 4.7.–2.8.2020 Haiharan taidekeskuksen päärakennuksessa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Konserttiin on ennakkoilmoittautuminen: karoliina.paappa(a)tampere.fi

Konsertti striimataan Kulttuuri Tampere YouTube-kanavalle.

Haiharan taidekeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, noin 8 km:n päässä Tampereen keskustasta. Linja-auto numero 10 menee suoraan Keskustorilta noin 20 minuutissa Haiharan taidekeskukselle.

Haiharassa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla Haiharan taidekeskukseen, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, Haiharaan ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.


Lisätietoja

Kulttuurituottaja
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Teksti Karoliina Paappa