Siirry sisältöön

Vastuullisuusagentit välittävät positiivista asennetta siisteydestä

Julkaistu 10.7.2020 10.13

Tänä kesänä Tampereen katukuvassa näkyy siniliivisiä tai mustaraitapaitaisia nuoria, jotka pitävät huolta, että Tampereen keskusta pysyy siistinä ja roskattomana. Tampereen kaupunki palkkasi kesäksi nuoria vastuullisuusagenteiksi pitämään huolta keskusta-alueen siisteydestä ja muuttamaan asenteita. Siivoamisen lisäksi agentit pyrkivät vaikuttamaan kaupungilla liikkuvien ihmisten asenteisiin siten, ettei kaduille ja puistoihin heitetä roskia. Siisti ympäristö on meidän kaikkien asia.

 

Tampereella ensimmäiset siisteysagentit pestattiin kesällä 2007, kun kaupunki päätti tehdä jotain silloiselle roskaongelmalle. Siisti Tampere -kampanja jatkui kymmenen vuotta. Tänä kesänä käytäntö otettiin uudelleen käyttöön ja kesäksi palkattiin yhteensä 16 nuorta kahdelle neljän viikon jaksolle. Tavoitteena on saada Tampereesta Suomen siistein kaupunki vuoteen 2030 mennessä.

Ensimmäiset kahdeksan vastuullisuusagenttia ovat nyt neljän viikon ajan kiertäneet pitkin keskusta-aluetta ja siivonneet puistoista ja katujen varsilta roskia, tupakantumppeja, huumeruiskuja sekä tyhjiä pulloja ja tölkkejä.

- Tampereen yleisilme on siisti, mutta puistoissa ja roskakorien yhteydessä on usein paljon roskia. Tupakantumppien paljous näkyy varsinkin istumapaikoilla ja yleisillä ajanviettopaikoilla. Suurimpia ongelma-alueita ovat roskakorien ympäristöjen lisäksi rautatieaseman ympäristö, Hämeenkatu sekä sen lähiympäristö, Hämeenpuisto, Koskipuisto ja torialueet, nuoret kertovat.

Agenttien tavoittelema positiivinen näkyvyys siisteyden ylläpitämisestä on tuottanut tulosta ja nuoret ovat saaneet kaupunkilaisilta paljon kannustavaa palautetta. Toivottavasti agenttien toiminta innostaa kaikkia kaupungilla liikkuvia huolehtimaan siisteydestä. Seuraava kahdeksan vastuullisuusagentin ryhmä aloittaa työt 14.7.

Kuvateksti: Vastuullisuusagentit Kristian (vas.) , Nadja, Fatima, Iiris, Hilda-Matilda, Sonja, Elias ja Saana ovat neljän viikon ajan pitäneet huolta Tampereen keskusta-alueen siisteydestä.


Lisätietoja

Tiimiesimies
Ilkka Peltomaa
puhelin 044 431 4522
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki