Siirry sisältöön

Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku siirtyy toiseen vaiheeseen uusin voimin

Julkaistu 7.7.2020 11.23

Tampere ja 19 Pirkanmaan kuntaa jatkavat toiseen vaiheeseen kilpailussa Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 tittelistä. Kulttuuripääkaupunkihaun toiseen vaiheeseen valmistaudutaan uuden hakutiimin voimin.

Kuva: Väkeä Puistofiestassa
 

Projektin vetäjäksi siirtyy Tampereen kaupungin tapahtumajohtajan tehtävästä Perttu Pesä, joka aloittaa toisen vaiheen projektijohtajana 1.8.2020. Luovana johtajana ensimmäisessä hakuvaiheessa toiminut Juha Hemanus jatkaa toisessa vaiheessa ohjelmatyön johtamista.

Toisen vaiheen määräaikaiset tehtävät olivat haettavina, tehtäviin saatiin kaikkiaan 165 hakemusta ja osaajat uusiin tehtäviin on nyt nimetty. Elokuun alusta lähtien hakutiimissä aloittavat kuntakoordinaattorina Maria Peräinen, tuottajina Satu Keltanen ja Ilona Kyykoski sekä projektikoordinaattoreina Päivi Harri ja Kirsi Mustalahti. Lisäksi tiimin jäsenenä jatkaa hankkeen pääkuntakumppani Mänttä-Vilppulan kanssa yhteisesti jaettu työntekijä, tuotantokoordinaattori Sipriina Ritaranta. Ensimmäisessä vaiheessa projektipäällikkönä ja tiimin esimiehenä toiminut Eija Oravuo on päättänyt palata syksyllä takaisin työhönsä Tampere Filharmoniaan. Haun viestintäsuunnittelijan tehtävä on parhaillaan haettavana. Toisessa vaiheessa hakutiimin henkilömäärä kasvaa ensimmäiseen vaiheeseen verrattuna noin yhden henkilötyövuoden verran.

- Siirrymme nyt kulttuuripääkaupunkihaussa kriittisen tärkeään toiseen vaiheeseen, joten hakutiimin monipuolinen osaaminen ja näyttämisen halu ovat avainasemassa. Hienoa, että saamme hankkeen käyttöön Perttu Pesän kansainvälisen ja kansallisen tapahtumatoiminnan osaamisen niin kulttuurin kuin urheilunkin puolelta, toteaa kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki.

Kansainvälinen raati päätti, että kaikki Suomen kolme hakijaa eli Tampereen lisäksi myös Oulu ja Savonlinna jatkavat toiselle kierrokselle. Haun toiseen vaiheeseen kuuluu hakukirjan laajentaminen ja jatkokehitys sekä raadin vierailu hakijakaupungeissa. Toinen vaihe huipentuu keväällä 2021 Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 valintaan.


Lisätietoja

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki