Siirry sisältöön

Vapaaehtoisia haetaan turvaamaan lasten koulumatkoja

Julkaistu 3.7.2020 14.07

Tampereella järjestetään suojatiepäivystyksiä lukuvuoden alussa torstain 13.8. ja keskiviikon 19.8. välisenä aikana. Tampereen kaupunki toivoo mukaan vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiä – kuka tahansa aikuinen voi ilmoittautua mukaan. Jo vartin apu on tärkeä.

 

Päivystyksissä heijastinliivein varustetut aikuiset varmistavat lasten turvalliset tienylitykset. Samalla kiinnitetään autoilijoiden huomiota siihen, että pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä.

Mukaan suojatiepäivystäjäksi voi ilmoittautua niin yksityiset ihmiset kuin yhdistykset, yritykset ja työpaikat. Edellisinä vuosina osallistujia on ollut muun muassa vanhempainyhdistyksistä ja koulujen lähistöllä sijaitsevista yrityksistä. Päivystystä tehdään koulupäivän alussa noin klo 8–9 välillä. Yksi päivystysvuoro kestää 15–20 minuuttia kohteesta riippuen.

Suojatiepäivystys järjestetään Tampereella ensimmäistä kertaa näin laajana. Päivystettäviä kohteita on yhteensä 28 Tesoman, Kaarilan, Raholan, Linnainmaan, Atalan, Leinolan, Olkahisen, Lielahden ja Wivi Lönnin koulujen ympäristöissä. Kohteet on valittu yhdessä vanhempainyhdistysten ja opettajien kanssa koulujen lähistöltä vilkkaiden koulureittien varrelta. Jokainen suojatiepäivystäjä varaa itselleen sopivan kohteen ja ajankohdan etukäteen.

Ilmoittautua voi koulujen alkuun saakka. Suojatiepäivystykset ovat osa Koulumatkojen kulkutapaan vaikuttamalla turvallisuutta -hanketta. Päivystyksistä on tavoitteena luoda vuosittainen kampanja ja laajentaa ne kaikille Tampereen alakouluille. Hanketta koordinoi Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnittelu. Hanke on saanut Traficomin liikenneturvallisuuden hankeavustusta.


Lisätietoja

Tavoitettavissa 13.7. asti.
Projektipäällikkö
Sanna Ovaska
puhelin 040 801 3125
sähköposti [email protected]


Teksti Sanna Ovaska

Kuvat Laura Mansikkamäki / Sitowise