Siirry sisältöön

Kaupunki kiittää tamperelaisia ikäihmisten omaishoitajia lahjakortilla

Julkaistu 3.7.2020 12.23

Tampereen kaupunki kiittää tamperelaisia ikäihmisten omaishoitajia arvokkaasta, sitoutumista vaativasta työstä sekä erityisesti venymisestä ja joustamisesta koronan aiheuttamien poikkeusolojen aikana. Kiitokseksi kaupunki antaa heille risteilyyn ja ruokailuun oikeuttavan Hopealinjan lahjakortin.

Lahjakortin saa 732 tamperelaista omaishoitajaa, joiden omaishoidettava on yli 65-vuotias. Läheisten ihmisten tapaamisrajoitukset ja muutokset totutussa elämänrytmissä ovat koetelleet kaikkia, mutta erityisen kovilla ovat olleet ikäihmisten omaishoitajat.

Koronatilanteen vuoksi heidän lakisääteisten vapaiden käyttömahdollisuudet ovat olleet normaalia rajatummat. Lisäksi päiväkeskukset, palvelukeskukset ja lähitorit, joiden palveluja monet omaishoidon asiakkaat käyttävät, ovat olleet kiinni. Korona-arkea on saattanut sävyttää pelko sairastumisesta ja hoidettavan tartuttamisesta. Lisäksi monet omaishoitajista ovat itsekin iäkkäitä, joten jokapäiväisten asioiden järjestäminenkin on aiheuttanut huolta.

Tampereen kaupunginhallitus päätti 1.6.2020 ostaa Suomen Hopealinja Oy:ltä risteily- ja ravintolapalveluja 60 000 eurolla ikäihmisten virkistystoimintaan sekä henkilöstön työhyvinvoinnin parantamiseen. Ikäihmisten omaishoitajien lisäksi osa ennakkoon otetuista risteily- ja ravintolapalveluista käytetään koronasta johtuvien poikkeusolojen aikana kovaan paineeseen joutuneiden kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijöiden virkistykseen.

***

Tiedotetta päivitetty 3.7.2020: Korjattu, että kyse oli kaupunginhallituksen päätöksestä.


Lisätietoja

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja
Taru Kuosmanen
puhelin 040 704 7337
sähköposti [email protected]

Tavoitettavissa 3.7.:
Asiakasohjauspäällikkö
Kaisa Taimi
puhelin 040 801 2746
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala