Siirry sisältöön

Hakametsä Sport Campuksen konsepti- ja toteutuskilpailu käynnistyy

Julkaistu 30.6.2020 11.36

Tampereen kaupunki hakee konsepti- ja toteutuskilpailulla kumppania Hakametsän urheilualueen kehittämiseksi. Kilpailu on käynnissä Buildercom-palvelussa 30.6.2020-02.11.2020 välisen ajan. Kilpailun valmistelua on ohjannut pormestari Lauri Lylyn nimeämä työryhmä.

Kilpailutyö on Hakametsän urheilualueen kokonaisvaltainen konseptisuunnitelma, joka täyttää kaupungin asettamat liikuntaverkkovaatimukset ja on Hakametsä Sport Campus -hankkeen vision mukainen. Tampereen jäähallin kehittäminen on osa konseptisuunnitelmaa. Kumppani vastaa myös alueen toteuttamisesta. Hakametsän urheilualueen arvioitu rakennusoikeus on noin noin 40 000 k-m2 muulle rakentamiselle ja 30 000 k-m2 asuinrakentamiselle. Rakentaminen on tavoite aloittaa vuoden 2022 aikana.

Kilpailuun voivat osallistua riittävät taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset täyttävät yritykset ja yritysryhmittymät. Asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi kilpailijoiden odotetaan muodostavan monialaisia asiantuntijaryhmiä. Kilpailuohjelman laatimisessa on otettu huomioon keväällä 2020 järjestetyssä markkinavuoropuhelussa saadut vastaukset.

Hakametsä Sport Campus on nykyaikainen liikunnan ja urheilun keskittymä, joka tarjoaa monipuoliset puitteet liikunnan harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilijoille, liikuntaliiketoiminnalle sekä tutkimus- ja kehitystyölle. Hakametsän urheilualueelle luotu visio yhdistää liikunnan, urheilun, toimitilat, liiketilat ja asumisen synergiseksi kokonaisuudeksi. Visio on muodostettu yhdessä liikunta- ja urheilujärjestöjen ja yhdistysten kanssa.


Lisätietoja

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]

Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin +358 50 345 0705
sähköposti [email protected]


Teksti Oona Haimi, Noora Kumpulainen