Siirry sisältöön

Apua rahahuoliin uudesta oppaasta

Julkaistu 24.6.2020 9.02

Raha-asiat ja oman talouden suunnittelu aiheuttavat monille päänvaivaa jossain vaiheessa elämää. Ongelmiin on kuitenkin saatavilla apua eikä rahahuolia kannata jäädä murehtimaan yksin. Uuteen Apua rahahuoliin -oppaaseen on koottu tietoa ja konkreettisia vinkkejä erilaisten talouskysymysten kanssa painiskeleville tamperelaisille ja orivesiläisille.

Apua rahahuoliin -oppaan kansikuva.
 

Oppaasta löytyy esimerkiksi neuvoja, miten toimia, jos rahat eivät riitä laskujen maksuun, ohjeita budjetointiin sekä tietoa velkojen järjestelykeinoista ja rahahuolissa auttavista tahoista.

Oppaan liitteenä olevat lomakkeet helpottavat oman talouden suunnittelua. Niiden avulla pystyy hahmottamaan, minkä verran rahaa tulee ja mihin se menee sekä laatia suunnitelman rahan käyttöön. Talouden suunnitteluun ja budjettilomakkeiden käyttöön saa apua myös Tampereen Talousneuvolasta.

Oppaan laatimisessa ovat olleet mukana Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön palvelut, asiakasraati ja Tampereen ASTA-hanke.

Opas sekä oman talouden suunnittelua tukevat liitteet ohjeineen löytyvät kaupungin verkkosivulta osoitteesta www.tampere.fi/talousneuvola .


Lisätietoja

Kehittäjäsosiaalityontekijä
Elina Perkiö
puhelin 044 481 1086
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Laura Sillanpää